Gradonačelnik Šapić obišao 4 lokacije u Batajnici: „Završavamo započete projekte“

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas nekoliko lokacija u opštini Zemun gde su u toku infrastrukturni radovi, kako bi se uverio da sve ide po utvrđenoj dinamici i da se radovi uspešno privode kraju. Šapić je obišao rekonstrukciju raskrsnice ulica pukovnika Pavlovića i Nove 47, OŠ „Svetislav Golubović Mitraljeta“, radove na izgradnji vodovodne mreže u naselju Šangaj, kao i lokaciju budućeg groblja u Batajnici.

Kada je reč o rekonstrukciji OŠ „Svetislav Golubović Mitraljeta“ koja je danas bila druga lokacija obilaska, prvi čovek prestonice je naglasio da je reč o gotovo novoj školi jer će objekat biti duplo veći.

„Kada sam došao na ovo mesto zatekao sam niz problema, a već su bili probijeni rokovi i ljudi nisu verovali da će se ovo privesti kraju. Danas ta škola izgleda kao da je potpuno nova, promenjen je i način grejanja koje će umesto na lož-ulje sada biti na gas. Očekujemo da se u septembru deca vrate u školu, jednu od najmodernijih u gradu“, rekao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima radovi na rekonstrukciji raskrsnice ulica pukovnika Pavlovića i Nove 47 su nastavljeni nakon prekida zbog problema sa izvođačem.

„Sada se završava ono što je trebalo davno da bude završeno. Put će sa jedne strane nadvožnjaka da ide Šangajskom ulicom da preko pruge, a u toku je raspisivanje tendera za drugu stranu koja će da bude još kompleksnija. Ne očekujemo da će biti nekih problema, a rok za završetak radova je do kraja ove ili početak sledeće godine – rekao je Šapić.

Govoreći o groblju u Batajnici gradonačelnik je rekao da bi uskoro trebalo da počne da se radi, te da je određena površina od 11,5 hektara, a imovina je potpuno rešena.

„Formirana je građevinska parcela, u toku je izrada tehničke dokumentacije i po završetku urbanističkog projekta ide se po lokacijske uslove. Sredstva za to smo planirali u 2023. godini i očekujemo da na jesen ili početkom sledeće godine počnemo sa izgradnjom“, zaključio je prvi čovek prestonice.

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević je najavio da će opština u „Mitraljeti“ urediti sportske terene, ogradu i spoljno uređenje.

Tagovi:

Pročitajte još: