GRADSKI I OPŠTINSKI ZVANIČNICI OBIŠLI GRADILIŠTE U OŠ ”SVETISLAV GOLUBOVIĆ MITRALJETA”

Radove na rekonstrukciji i dogradnji objekta Osnovne škole ”Svetislav Golubović Mitraljeta” u Batajnici 2. novembra obišli su, u pratnji svog domaćina direktora škole Igora Vojnovića, Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević.

U razgovoru sa zainteresovanim građanima, među kojima je najviše bilo roditelja učenika ove škole, rečeno je da će po projektu, dogradnjom sprata biti dobijeno gotovo duplo veća kvadratura od 5200 kvadrata, sa novim kabinetima za informatiku, matematiku, biologiju, strane jezike i druge predmete, kao i opštu i zubarsku ambulantu, kancelarijski prostor, a noviteti su i toaleti prilagođeni za učenike sa posebnim potrebama.

”Bilo je problema sa izvođačem radova, ali u početku i sa roditeljima, tako da smo na ovom poslu od 2020. godine. Kada su roditelji dozvolili da deca privremeno pohađaju nastavu u drugim školama istekla je građevinska dozvola. Izgradnja je počela u julu 2021. godine. Sve je funkcionisalo do porasta cena građevinskog materijala koji je uslovljen sveukupnom ekonomskom krizom, kada se izvođač radova povukao iz posla. Posle ponovljene nabavke za izbor izvođača radova građevinske mašine su ponovo u pogonu, tako da će učenici ponovo ući u nov školski prostor najkasnije naredne školske godine”, rekao je predsednik Kovačević, i dodao da će Batajnica dobiti ambulantu sa 4000 kvadrata, a u planu je i novo groblje, izgradnja nove sportske dvorane i vrtića.

Gradska opština Zemun obezbedila je i prevoz za sve đake ove škole, kako bi roditelji bili rasterećeni, a deca bezbedna u saobraćaju.

Gradonačelnik Aleksandar Šapić i predsednik opštine Gavrilo Kovačević informisali su građane da se očekuje raspisivanje nabavke za izbor izvođača koji će povezati pristupnu saobraćajnicu sa Ulicom pukovnika Milenka Pavlovića. Pre toga uradiće se oko 300 metara treće trake te ulice kako bi saobraćajni priključak sa nadvožnjakom bio bezbedan. Pristupna saobraćajnica u delu naselja Šangaj će biti urađena do narednog leta, a pre toga sledi rekonstrukcija Šangajske ulice sa svom pripadajućom infrastrukturom u dužini od 400 metara iz pravca Ugrinovaca, rekonstrukcija kolske i pešačke staze u dužini od 500 metara, izmeštanje gasovoda, izgradnja stepeništa, liftova, nadvožnjaka, izgradnja crpne stanice sa potrebnim cevovodom.

”Naša je obaveza da damo sve od sebe kako bi se promenile decenijske loše navike, da se svi najavljeni radovi realizuju u roku kako bi zavredeli poverenje naših gađana za sve one radove koje planiramo da izvedemo i koje ćemo izvoditi u narednom periodu”, rekao je gradonačelnik Šapić.

Događaju su prisustvovali članovi Veća GO Zemun Boško Radovanović i Vukašin Bojović, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Nenad Radić, sekretar za investicije Luka Petrović i direktorka Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Marija Leković.

Tagovi:

Pročitajte još: