„Granit 2023“: Završne pripreme na aerodromu u Batajnici

Dan Vojske Srbije biće obeležen u subotu, 22. aprila na vojnom aerodromu ”Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici.

Prikaz sposobnosti Vojske Srbije nazvan je ”Granit 2023”. Biće angažovano više od pet hiljada pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oko 2300 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 60 vazduhoplova.

Kapije vojnog aerodroma ”Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” biće otvorene od 9 do 15 za sve građane koji će biti u mogućnosti da, osim letačkog programa vazduhoplova i defilea ešelona specijalnih jedinica, pogledaju savremeno naoružanje i vojnu opremu Vojske Srbije i sredstva u razvoju.

Prepodnevni program počinje oko 9.30, a publika će moći da vidi koje su sposobnosti pilota iz Centra za letna ispitivanja, koji će leteti u lastama, gazelama i supergalebovima G4.

Glavni jednosatni program počinje u 11, kada će se predstaviti vazduhoplovni sastavi – helikopterske jedinice u sadejstvu sa specijalnim snagama, zatim mogućnosti aviona orao G4, Mig 29. Prepodnevni program će biti završen vazduhoplovnim defileom, kao i defileom specijalnih jedinica.

Kasnije, u toku popodneva, predstaviće se piloti iz helikopterskih jedinica MUP-a u Kamovima i superpumama, kao i piloti gazela, helikoptera Mi-35 i lasta.

Tokom održavanja prikaza sposobnosti Vojske Srbije na aerodromu Batajnica, u subotu, 22. aprila, od 7 do 16 časova doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

U potpunosti će biti obustavljen saobraćaj u Ulici pukovnika Milenka Pavlovića, na delu od raskrsnice sa ulicama Jovana Brankovića i Carice Jelene do raskrsnice sa ulicama Novosadskom i Drage Mihailović u Batajnici, osim za vozila privremene lokalne autobuske linije 706AM, koja će saobraćati na relaciji ”Batajnica (železnička stanica)” – aerodrom Batajnica. Trasa linije biće sledeća: ”Batajnica (železnička stanica)” – Matrozova – Carice Jelene – Pukovnika Milenka Pavlovića – terminus ”Aerodrom Batajnica”. Vozila sa ove linije će koristiti sva postojeća stajališta.

 

 

Tagovi:

Pročitajte još: