HALA „PINKI“ PRELAZI POD UPRAVU GRADA

ZEMUNSKA hala „Pinki“ vraća se pod okrilje Grada Beograda. Ukoliko prestonički odbornici na sednici zakazanoj za ponedeljak usvoje Odluku o osnivanju privrednog društva SC „Pinki – Zemun“ d.o.o Beograd, znaće se sudbina dvorane koja je godinama zapuštena.

Kompanija NIS, koja je bila većinski vlasnik ovog zdanja sa 49 odsto udela u kapitalu, očigledno je pronašla pravni modalitet, kako bi „Pinki“ bio vraćen Gradu na upravljanje.

U pravnom obrazloženju Odluke koja će biti pred odbornicima navodi se da se GO Zemun obratila zameniku gradonačelnika i Sekretarijatu za sport i omladinu sa ovom inicijativom, objašnjavajući da postojeće stanje objekta zahteva kompletnu obnovu.

– Zato je nužno da se objekat vrati na upravljanje nosiocu prava svojine na objektu zato što bi nosilac prava, odnosno Grad osnovao privredno društvo koje bi dvoranom upravljalo – piše u objašnjenju odluke.

Inače, „Pinki“ je jedini sportski centar koji se ne finansira iz gradskog budžeta.

Trenutno stanje ove hale koja je nekad okupljala decu, mlade, stare na sportskim takmičenjima ili koncertima, veoma je loše. Objekat prokišnjava, izolacija je neadekvatna, unutrašnje prostorije su loše organizovane zbog čega „Pinki“ ne može da se koristi u punom kapacitetu.

Kako su „Novosti“ pisale u februaru, jedno od mogućih rešenja je da ova zemunska hala bude potpuno srušena i da na ovom mestu nikne moderni, multifunkcionalni sportski centar. Prema rečima predsednika GO Zemun Gavrila Kovačevića, biće potrebno najmanje godinu dana da, kada Grad preuzme „Pinki“, budu sređeni papiri i sva pitanja unutrašnje organizacije.

– Treba da se uradi projekat koji će pokazati da li je bolje da „Pinki“ bude rekonstruisan ili srušen – priča Kovačević za „Novosti“.

– Ovo pitanje se konačno pomerilo sa mrtve tačke i Opština je zadovoljna što će Zemunci dobiti salu kakvu zaslužuju.

Kompleks „Pinki“ čine velika i mala sportska hala, kuglana, zatvoreni bazen, teretana, kafići, obrazovne ustanove i to na prostoru od oko 8.000 kvadrata.

Biće imenovan novi direktor

ISTOG dana kad budu usvajali ovu odluku, odbornici će birati i novog direktora „Pinkija“. Kako stoji u predlogu, za rukovodioca ovog sportsko-kulturnog kompleksa biće imenovan Stanislav Glumac, član veća GO Zemun, rođen 1952. godine.

Novosti

Foto: viki

Tagovi:

Pročitajte još: