HITNO REŠENJE ZA POPLAVE U BATAJNICI I UGRINOVCIMA

U cilju što hitnijeg rešavanja sprečavanja plavljenja objekata na teritoriji naselja Šangaj i Batajnica, predsednik Gradske opštine Zemun 16. decembra održao je sastanak u svom kabinetu sa zamenikom gradonačelnika Grada Beograda Goranom Vesićem, pomoćnikom gradonačelnika Andrejom Mladenovićem, predstavnicima Infrastruktura železnice Srbije, DP ”Galovica”, JVP ”Srbijavode” i Saobraćajnog instituta CIP, kao i sa drugim relevantnim institucijama koje su uključene u rešavanje datog problema.

Na sastanku je rečeno da će nadležne službe preduzeti sve potrebne mere u cilju sprovođenja vanredne odbrane od poplava unutrašnjih voda na hidromeliracionom sistemu u naselju Šangaj.Prijem vode u kanalsku mrežu je izrazito usporen, voda se izliva iz kanala, zadržava se na okolnom terenu, a voda iz sistema Železnica Srbije se upušta u kanale sa nedovoljnom propusnom moći što dodatno izaziva plavljenje većih površina zemljišta i ugrožava stambene objekte na području Batajnice. Takođe, plavljenje je ugrozilo i delove Batajnice i Ugrinovaca koji nisu povezani na kanalsku mrežu.

S obzirom na to da je došlo do pogoršanja stanja, u skladu sa odredbama Opšteg plana za odbranu od poplava, a na osnovu Zaključka Štaba za vanredne situacije, predsednik Gradske opštine Zemun doneo je Odluku o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije Gradske opštine Zemun u naseljima Batajnica i Ugrinovci.Štab za vanredne situacije GO Zemun je u stalnom zasedanju i prati stanje na terenu.

Tagovi:

Pročitajte još: