Home Opština Zemun Institut za fiziku Zemun dodeljuje nagrade!

Institut za fiziku Zemun dodeljuje nagrade!

137
0

Uz finansijsku pomoć Instituta za fiziku iz Zemuna Upravni odbor Fondacije”Prof. dr Marko V. Jarić” raspisao je konkurs za dodelu nagrade pojedincu ili grupi naučnika iz Srbije i dijaspore za ostvarene izuzetne naučne rezultate u fizici.

Za nagradu koja je u javnosti poznatija kao ”Srpski Nobel za fiziku” pojedinci, naučne institucije i udruženja mogu prijaviti i istraživače iz drugih oblasti koji se bave istraživanjima u fizici. Fondacija ”Prof.dr Marko V. Jarić” osnovana je 1998. godine  da bi se sačuvala uspomena na život i delo prerano preminulog briljantnog fizičara Marka Jarića (1952-1997), jednog od najboljih studenata Fizičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji je radio na univerzitetima u SAD.  

 Nagrada koja se sastoji od diplome i novčanog iznosa dodeljuje se 23. put, a prošlogodišnji dobitnik je bio profesor Univerziteta u Virdžiniji dr Đorđe Minić za izuzetan doprinos teoriji struna i kvantnoj teoriji gravitacije. Priznanje će se dodeliti 17. marta 2022. godine, a rok za prijavu kandidata za prestižnu nagradu ”Marko Jarić” je do 19. decembra. Više informacija o samom konkursu na linku https://www.fondacijajaric.rs/?page_id=402 .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here