Institut za fiziku Zemun dodeljuje nagrade!

Уз финансијску помоћ Института за физику из Земуна Управни одбор Фондације”Проф. др Марко В. Јарић” расписао је конкурс за доделу награде појединцу или групи научника из Србије и дијаспоре за остварене изузетне научне резултате у физици.

За награду која је у јавности познатија као ”Српски Нобел за физику” појединци, научне институције и удружења могу пријавити и истраживаче из других области који се баве истраживањима у физици. Фондација ”Проф.др Марко В. Јарић” основана је 1998. године  да би се сачувала успомена на живот и дело прерано преминулог бриљантног физичара Марка Јарића (1952-1997), једног од најбољих студената Физичког факултета Универзитета у Београду, који је радио на универзитетима у САД.  

 Награда која се састоји од дипломе и новчаног износа додељује се 23. пут, а прошлогодишњи добитник је био професор Универзитета у Вирџинији др Ђорђе Минић за изузетан допринос теорији струна и квантној теорији гравитације. Признање ће се доделити 17. марта 2022. године, а рок за пријаву кандидата за престижну награду ”Марко Јарић” је до 19. децембра. Више информација о самом конкурсу на линку https://www.fondacijajaric.rs/?page_id=402 .

Tagovi:

Pročitajte još: