ISPOVEST ĆERKE: Mecima “zahvalio”na dobroti

Tatjana Filipović, ćerka Verice Kričković i pastorka Milana Kričkovića koje je Dušan Vujić (66) teško ranio 12. septembra, u razgovoru za “Vesti” je rekla da je u šoku posle napada na njene roditelje.

Napad se dogodio u Ulici cara Dušana u Zemunu, kad je Milan ranjen s više metaka, dok su dva kuršuma pogodila Vericu. Nakon napada policija je uhapsila Vujića kod kojeg je nađen i pištolj iz koga je pucao.

Iako u šoku, Tatjana je smogla snage da za “Vesti” ispriča svoja saznanja u vezi s nemilim događajem. Kaže i da je negativno iznenađena količinom neistina koje su mediji objavili povodom napada na njenu majku i očuha.

Milan u komi

– Šta da vam kažem? Očuh je u komi u Urgentnom centru. I dalje je u teškom stanju i lekari se još bore za njegov život. Mama je, srećom, van životne opasnosti. U nedelju uveče sam hitno stigla iz Nemačke da bih bila uz roditelje. Odmah sam otišla do Urgentnog centra, ali tamo niko nije hteo da mi da informaciju o njihovom zdravstvenom stanju! Govorili su mi: “Dođite sutra ujutro da razgovarate sa doktorom koji ih je operisao.” U šoku sam! Zar ja, kao njihova ćerka, nemam prava da dobijem informaciju o zdravstvenom stanju roditelja? – pita se Tatjana.

Ona kaže da je Dušan već oko 40 godina podstanar u kući njenog dede i bake.

– Oni su primili Duleta u svoj dom kao mladića. Deda mi je umro pre mnogo godina i baka je ostala sama u kući, a Dule je živeo u garsonjeri – kaže sagovornica “Vesti”.

Tatjana je u suzama ispričala šta se dogodilo kobnog dana.

– Mama je u nedelju sa mojim očuhom otišla do Duleta da mu objasne da žele da prodaju kuću i da on mora da se seli. O tome su već razgovarali prethodnih godina jer je baka provela nekoliko godina u domu, budući da je bila fizički nemoćna da živi samostalno. Dule je umislio da on poseduje prava na deo kuće. Naravno, advokati su to proveravali i utvrdili da nije u pravu, a za sve godine koje je proveo u garsonjeri nije morao ni kiriju da plaća – priča Tatjana.

Nerazumni podstanar

Sagovornica “Vesti” dodaje da je od majke, sa kojom se čula telefonom, saznala da su majka i očuh mirno sedeli sa Duletom u dvorištu.

– U toku razgovora majka mu je lepo objasnila da ona želi da proda kuću, a očuh je pitao Duleta šta on šta misli da mu sleduje kako bi se iselio. Dule je rekao da očekuje 30.000 evra, na šta mu je Milan rekao da to nema smisla i da će na kraju izaći bez ičega i uz pratnju policije. Tada je Dule ustao, ušao u kuću, vratio se s oružjem i odmah počeo da puca u Milana. Tu je bila i Duletova žena Rada koja je pokušala da ga zadrži. Iako je bio ranjen i krvav, očuh je uspeo da pobegne ka kapiji. Viknuo je mami da je pogođen, a u tom momentu Dule je već pucao u mamu. Ona je vrištala: “Dule, šta to radiš?!” i ranjena uletela u dedin deo kuće odakle je uspela da pozove policiju – ispričala je Tatjana.

Ne želim da gledam krv

Tatjana ističe da nije otišla do kuće, pošto je još u šoku zbog svega što se dogodilo.

– Nisam u stanju, a i ne želim da odem u tu kuću. Ne želim da vidim tragove krvi – ističe Tatjana.

Baki pričao laži

Tatjana tvrdi da je Dušan vremenom počeo da se širi po dvorištu.

– Dugo vremena je “punio” baku lošom pričom i govorio protiv moje mame jer je hteo da okrene baku protiv nje. Nije u tome uspeo, pogotovo zato što je tada već dugo postojao ugovor o doživotnom izdržavanju između bake i moje mame, a to nije Dule znao – ističe Tatjana.

Pucao hladnokrvno

Sagovornica “Vesti” je istakla da su njeni roditelji divni ljudi i da svako ima samo lepe reči za njih.

– Uvek su bili razumni i za dogovor na lep način, ovo nikako nisu zaslužili. Oni nikada nisu svađom ništa rešavali, tako su i na miran način hteli i ovo da srede. Međutim, Dule je potegao pištolj i hladnokrvno pucao u njih. Majka i očuh su postali žrtve nepravde i završili sa mecima u telu – kazala je Tatjana Filipović.

Vestionline

Tagovi:

Pročitajte još: