Pretraga
Close this search box.

Ispred Spomenika oslobodiocima Zemuna položeni venci

Povodom obeležavanja završetka Drugog svetskog rata i Dana pobede nad fašizmom, 9. maja položeni su venci i održana komemoracija palim borcima ispred Spomenika oslobodiocima Zemuna. U prisustvu brojnih udruženja boraca predstavnici SUBNOR-a održali su prigodan govor, a u programu komemoracije učestvovale su članice Književnog kluba ”Ivo Andrić”.

Vence na Spomenik oslobodiocima Zemuna palim u Narodnoj revoluciji 1941-1945, koji se nalazi na Avijatičarskom trgu položili su članovi Veća Gradske opštine Zemun Milan Petrović i Ivan Morić, kao i OO SUBNOR – a Zemun, društveno-političkih organizacija, udruženja i klubova.

Polaganjem venaca i cveća na Spomenik palim borcima za slobodu 1941-1945 u Batajnici odata je pošta poginulima za slobodu i žrtvama fašističkog terora.

Pre 78 godina, 9. maja 1945. godine završen je Drugi svetski rat potpisivanjem Akta o bezuslovnoj kapitulaciji Nemačke. Sovjetski maršal Žukov i britanski general Teder ratifikovali su sporazum o nemačkoj kapitulaciji koji je dan ranije, u ime Trećeg Rajha, potpisao nemački feldmaršal Kajtel.

Tagovi:

Pročitajte još: