Iva Jokanović iz OŠ „Lazar Savatić“ iz Zemuna osvojila prvo mesto u pevanju izvornih narodnih pesama

Na tradicionalnom takmičenju u pevanju izvornih narodnih pesama bez instrumentalne pratnje ,, IZVOR“ za najbolju solo pevačicu pobedu je odnela Iva Jokanović iz Osnovne škole „Lazar Savatić “ iz Zemuna, drugo mesto osvojio je Nebojša Salković iz Osnoven škole „Vožd Karađorđe“ Leskovac i treće mesto osvojila je Nataša Petrović učenica Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Brestovca.

Takmičenje je i ove godine organizovao  Dom kulture Brestovac, pod pokroviteljstvom Grada Leskovca, a i u skladu sa epidemiološkom situacijom, učenici su slali snimke sa pesmama, a žiri je činio sastav Marko Janković, Nikola Petrović i Miloš Ranđelović.

Inače, ovo takmičenje ima za cilj očuvanje bogate muzičke tradicije i vokalnih oblika izvornog stvaralaštva, namenjeno je deci uzrasta do 11 do 15 godina.

„Žiri je i ove godine imao težak zadatak, s obzirom da je pristigao veliki broj prijava. Zahvaljujemo se svim učesnicima i slažemo da je drugačiji utisak kad vas slušamo uživo i kroz muziku putujemo kroz razne delove Srbije. Nagrade će svim nagrađenima biti poslate na adresu škola“, poručili su organizatori.

izvor: Jugmedia

Tagovi:

Pročitajte još: