IVAN JE SLETEO SA PUTA, A ONDA JE NASTRADALA SLAĐANA (17) Vrištale su i molile ga da uspori, a njega nije bilo briga

Svi su u kolima Ivana molili da smanji gas, a on nije davao pet para. Počeli su da vrište, a njega i dalje nije bilo briga. Opominjala ga je njegova žena, pa moje ćerke… Ivanov otac sada mene krivi što nisam njegovog pijanog sina zaustavio kad je došao u moju kuću – ovako je za Alo! na početku svoje ispovesti ispričao Zoran Arnautović, čija je ćerka Slađana A. (17) poginula u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Zemun Polju!

Tragedija se dogodila 29. avgusta, gotovo pre mesec dana, oko 21 sat, u Kurirskoj ulici u Zemun Polju. Automobil za čijim volanom je bio Ivan J. sleteo je s puta na lakat krivini i udario u banderu. Na licu mesta je poginula Slađana A., dok su njena sestra Marija (19) i još četvoro njih povređeni. Otac poginule devojke se dan pre tragedije okumio s ocem vozača.

Zoran Arnautović je ranije govorio da ne može da krivi kumove zbog tragedije, međutim, došlo je do obrta.

Mesec dana je prošlo od tragedije, ne mogu da dođem sebi. Sve mislim da je negde otišla i otputovala, pa da će da se vrati. Kad sam pričao s novinarima, bio sam pod sedativima, nisam mogao ni da razmišljam. Sada mogu da ispričam kakva je ta porodica zbog čijeg sina je poginula moja ćerka – kaže Zoran za Alo!, i dodaje da je kobnog dana malo popio:

Mesto tragedije

– Ivanov otac sada mene krivi što je meni dete doživelo nesreću, zamislite. Jer je njegov sin došao u moju kuću, a ja ga nisam zaustavio. Pre tragedije zvao me Ivanov otac i tražio mi je pojačalo da donesem. Rekao sam da ne može, dosta je muzike i pijančenja. Ležao sam u krevetu. Taj mali je verovatno bio pored njega. To veče su svi oni pili, i Ivan i majka i otac, sestra…Verovatno je otac komentarima gotovo naveo malog da dođe kod mene. Da li se mali zainatio ili šta već, ne znam, ali je došao kod nas kući. Poveo je ženu i male brata i sestru. Došli su kolima. Prišao mi je krevetu i rekao: „Kume, došao sam po pojačalo.“ Rekao sam: „Kako si došao, kad sam rekao da od toga nema ništa.“ Hteo sam da mu otmem ključeve, a on je primetio i odmakao se tri metra. Ćerke su spavale tu kod mene – kaže neutešni otac.

Vozačev otac maltretira porodicu?

Zoran kaže da se Ivanov otac Đorđe loše ophodi prema svojoj porodici.

– Tera ih da piju, da prose, da prodaju cveće da zarade novac jer se on svuda zadužuje. Prinuđuje decu da rade. Prave problem celom komšiluku, jer non-stop piju, prave buku. Treba zakon da se pooštri za takve porodice i maloletnike koji pijani sedaju za volan – kaže neutešni otac.

Zoran tvrdi da je sve vreme upozoravao maloletnog vozača Ivana:

– Vikao sam, Ivane, daj mi ključeve da ne napraviš neki belaj. Kaže, kume popio sam samo flašu-dve piva… Rekao je mojim ćerkama: „Ajde, idemo kolima da čekamo kumu (majku devojčica), u naselje, pošto je otišla u pekaru. Rekao sam da ne može. Onda je Slađana rekla sestri: „Ajde, Marija izađi napolje da idemo kod mame“, izašle su na njegovu priču, iako su htele da ostanu. A onda se desilo šta se desilo – ispričao je Zoran Arnautović

Zoran Arnautović

Kako kaže, svaki dan mu je sve teži zbog ćerke koju je izgubio.

–  Svakog dana moram da prolazim pored mesta nesreće kad idem na autobus. I to moram da gledam! Moje dete ništa neće vratiti. Čujem da mu preti pet godina, pa zar toliko vredi život mog deteta – kaže Zoran. 

Podsetimo, teške povrede su zadobili devojčica (8) i dečak (10), inače rođena sestra i brat vozača, dok su on, njegova žena (14) i Marija A. lakše povređeni.

Alo

Tagovi:

Pročitajte još: