Pretraga
Close this search box.

(FOTO) IZDATA GRAĐEVINSKA DOZVOLA ZA ZDRAVSTVENU STANICU U OVOM ZEMUNSKOM NASELJU!

Na inicijativu Gradske opštine Zemun Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave Grada Beograda dostavio je 17. januara građevinsku dozvolu za izgradnju slobodnostojećeg objekta nove zdravstvene stanice u Batajnici.

Ogranak Zemunskog doma zdravlja u Batajnici zauzimaće gotovo četiri hiljade kvadrata površine u ulici Jovana Brankovića broj 1 i biće od temelja građen na mestu prethodno srušene stare ambulante.Objekat će imati prizemlje i dva sprata, prilazne i unutrašnje saobraćajnice, parking za službena vozila i, što je najvažnije, sve službe primarne zdravstvene zaštite za više desetina hiljada građana, koji su se do sada lečili u neuslovnoj, desetostruko manjoj ambulanti.

”Kao što smo pokrenuli inicijativu za izgradnju zdravstvene stanice u Batajnici i dobili građevinsku dozvolu, nastavićemo da podsećamo Ministarstvo za javna ulaganja da u što kraćem roku angažuje izvođače radova, a Ministarstvo zdravlja da obezbedi kadrove i opremu”, kaže predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević, ističući da je ovaj objekat preko potreban Batajničanima.Zdravstvena stanica će prema usvojenom projektu imati apoteku, Službu hitne pomoći, laboratoriju, rendgen, opštu medicinu, pedijatriju , internistu, fizikalnu terapiju, ginekologiju, ORL, očnog lekara i stomatologe, kao i palijativnu negu, i prateće prostorije.

Vrednost investicije biće blizu 725 miliona dinara.

U prioritete u oblasti primarne zdravstvene zaštite predsednik Gradske opštine Zemun ubraja i rekonstrukciju Medicine rada, poznatije kao ”Ured” u ulici Nikolaja Ostrovskog i nada se da će i ta inicijativa uroditi plodom.

Tagovi:

Pročitajte još: