IZGRADNJA NOVOG BUVLJAKA 2023: I Zemun će imati koristi

Gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je da bi izgradnja novog buvljaka na Bežanijskoj kosi, odnosno preseljenje Otvorenog tržnog centra sa sadašnje lokacije u novobeogradskom Bloku 43, trebalo da počne najkasnije u toku 2023. godine.

Zakupci tezgi sa novobeogradskog buvljaka, koji već godinama čekaju preseljenje na novu lokaciju, svoju robu bi u budućem Otvorenom tržnom centru, što će se graditi uz Ulicu Marka Čelebonovića na Bežaniji, mogli da izlože 2023. godine.Prvi konkretan korak u pravcu njihovog izlaska sa postojeće tržnice je učinjen, a Nacrt plana detaljne regulacije za područje privredne zone „Auto-put” u Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu, za blok između Ulice Marka Čelebonovića, saobraćajnice T6 i novoprojektovane saobraćajnice, na javnom uvidu biće do 31. decembra.

„Ideja je da plan usvojimo u prvoj polovini naredne godine, a pokušaćemo da to bude do kraja februara. Ovaj dokument biće osnov za izradu projektne dokumentacije i pribavljanje dozvola za gradnju u toku 2022, a namera nam je da najdalje u toku 2023. godine počnemo gradnju novog prostora i iseljenje sadržaja sa postojeće lokacije. Trgovci će na dosadašnjem buvljaku ostati sve dok se ne ostvare uslovi da pređu u novi objekat Otvorenog tržnog centra“, kaže Stojčić za „Politiku“.

Nova

Tagovi:

Pročitajte još: