Izgradnjom postrojenja u Batajnici rešiće se problem otpadnih voda u Zemunu

KAD god se na prestonicu sruče obilnije padavine, voda poplavi mnogobrojne ulice širom grada, posebno tamo gde ne postoji kišna kanalizacija.Ovaj problem godinama muči sugrađane koji žive u naseljima na obodu opštine Zemun – Batajnici i Altini. Na ulicu mogu jedino u gumenim čizmama, preskačući jezera, a neretko im voda poplavi dvorište i podrume.

Trajno rešenje ovog problema, uverava predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević, biće fabrika za preradu otpadnih voda u Batajnici, koja će se graditi čim bude završena ona u Velikom Selu.

Prema njegovim rečima, Opština traži sistemsko rešenje, a budući objekat za preradu voda u Batajnici obuhvatiće ceo kanalizacioni sliv koji se nalazi na teritoriji Zemuna. U toku je izrada plana regulacije za izgradnju ovog objekta.

U Zemunu je 2018. godine izgrađen kišni kolektor „Zemun Polje – Dunav“, koji pokriva Batajnicu, Altinu, industrijsku zonu uz auto-put i privrednu zonu Gornji Zemun – objašnjava, za „Novosti“, Kovačević.

– Ono što trenutno radimo jeste da, čim se pojave problemi nakon obilnih padavina, ekipe sa cisternama izlaze na teren i brzom reakcijom u najkraćem mogućem roku čine ulice prohodnima za saobraćaj, u šta su se sugrađani uverili tokom prethodnih meseci.

izvor: novosti

Tagovi:

Pročitajte još: