Izložba „Najlepša fotografija Zemuna 2023”

Izložba „Najlepša fotografija Zemuna 2023” biće otvorena u ponedeljak, 6. novembra u 18 časova u Galeriji Kancelarije za mlade Gradske opštine Zemun, saopšteno je iz ove opštine.

Javni poziv „Najlepša fotografija Zemuna”  realizuje se petu godinu zaredom. Cilj konkursa je da se na kreativan način predstavi i popularizuje kulturno i turističko bogatstvo Zemuna, i to najlepšom autorskom fotografijom.

Teme ovogodišnjeg konkursa su bile kulturno-istorijski i verski spomenici, Gradski park, bogato industrijsko nasleđe, običaji i ljudi, ulice Zemuna, kulturni i sportski događaji, manifestacije, pejzaži i sve ono što predstavlja lepotu i specifičnost Zemuna.

Od 63 prijave i više od 180 pristiglih fotografija na Javni poziv za izbor najlepše fotografije Zemuna u 2023. godini, Komisija za izbor ”Najlepše fotografije Zemuna” izabrala je pobednike – prva tri najbolja rada i 20 najreprezentativnijih za izložbu, koja će biti otvorena povodom Praznika opštine Zemun, u ponedeljak, 6. novembra.

I ovogodišnju prvu nagradu je, po mišljenju Komisije, zaslužio Zoran Grencel, prošlogodišnji pobednik, drugu Tijana Lubura, a treću Vladeta Marinković.

Tagovi:

Pročitajte još: