IZLOŽBA U ZEMUNU ”NOMADSKI DUH”

U Umetničkoj galeriji Stara kapetanija, u sredu 21. septembra u 19 časova otvara se izložba ”Nomadski duh” likovne umetnice Olivere Inđić.

Publika može pogledati izložbu do 2. oktobra, a zbirka polaroida koja je nastala u protekle četiri godine, posle se seli u Budimpeštu na ”Art Photo Budapest”.

Autorka poziva sve posetioce da ostavljajući po koju reč u svesku učestvuju u nekom novom nastajanju i poetskom hodočašću.

Olivera Inđić, (1981. Beograd), diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, smer slikarstvo, u klasi profesora Čedomira Vasića. Istražuje u crtežu, fotografiji, ilustraciji, ponekad pozorištu i kreativnom radu sa decom. Učestvovala je na mnogim kolektivnim i priredila više samostalnih izložbi u Aziji i Evropi, protežući se od Pariza do Venecije, Istanbula, Berlina, Beča, Sanderlenda, Kjotoa. Jedan je od osnivača projekta Murales Senza Frontiere u Italiji i galerije Camera Obscura u Beogradu.

Dobitnica je nekoliko stipendija i učestvovala je u mnogim umetničkim projektima u vezi sa pozorištem, fotografijom, pokretom, ilustracijom, muralima. Realizovala je murale u Turskoj i Italiji, bila deo evropskih pozorišnih i umetničkih projekata, od Pariza do Soluna.

Radila je ilustracije i korice za knjige Jung i joga, Rumijeva ljubavna poezija, Metagenealogija, Moć mandale, Tajni život Salvadora Dalija…

Tagovi:

Pročitajte još: