IZLOŽEN OPUS DRAGANA RUMENČIĆA ”ZEMUN MOJE MLADOSTI”

U programu ovogodišnje manifestacije Dani evropske baštine u Zemunu, ali i obeležavanja dva značajna jubileja – tri decenije postojanja i rada Kluba matične kulture Zemuna i 55 godina Turističkog društva Zemun 21. septembra je u galeriji ”Ikar” Doma vazudhoplovstva otvorena izložba slika Dragana Rumenčića Rume ”Zemun moje mladosti”.

U muzičkom delu svečanog otvaranja nastupili su učenici trećeg razreda muzičke škole ”Kosta Manojlović” sa odseka harmonike Lazar Jončić i Lazar Stanojević i Relja Turudić na gitari.

O Zemunu svoje mladosti govorio je i sam umetnik, prisećajući se inspiracije za izložene slike na kojima su ekspresivnom paletom zabeleženi prizori Zemuna, nekadašnje ulice i kutkovi varoši – za večnost.

Nekih više nema, jer se s dolazećim vremenima menja lice varoši.

Onakva kakva je nekad bila ostaće na jarkim akvarelima i uljima Dragana Rumenčića, slikara i crtača koji je istančanim nervom osetio sve njene mene i promene, od kuća karakterističnih za Zemun do veduta s reke i atmosfere gradskih kutaka.

Rumenčić je najpoznatiji po svojim karikaturama, a po struci je arhitekta i slikar, rođen 1935. godine u Zemunu. Održao je veliki broj izložbi u zemlji i inostranstvu, osvojio mnogo nagrada i priznanja i ostavlja neizbrisiv trag svog postojanja u varoši zemunskoj.

Izložene slike moći će da se vide do 4. novembra.

Tagovi:

Pročitajte još: