Javna nabavka po hitnom postupku za završetak saobraćajnice uz nadvožnjak u Batajnici

Nova javna nabavka za završetak radova na izgradnji saobraćajnica Nova 17 i Nova 47 u Batajnici biće raspisana po hitnom postupku, rekao je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, navodi Beoinfo.

Kako je podsetio Šapić, izvođač radova uveden je u posao u aprilu 2021. godine, s rokom završetka radova do februara 2022. godine.

– U međuvremenu došlo je do blokade firme i nezavršeni radovi se napuštaju u leto 2022. Sve se zaustavlja 24. jula 2022. godine, kada je pušten deo nadvožnjaka, ali se ne završava čitava saobraćajnica. Ostalo je još 130 metara da se završi deonica do izlaska na Ulicu pukovnika Milenka Pavlovića, što predstavlja veliki problem – naveo je on.

Kako je dodao, u planu je i rekonstrukcija treće trake, čime bi se proširila Ulica pukovnika Milenka Pavlovića i dobila praktično nova semaforska raskrsnica.

Predviđeno je da svi navedeni radovi traju oko 2 meseca, sa krajnjim rokom do kraja januara.

Gradonačelnik je najavio i rekonstrukciju Šangajske ulice sa svom pripadajućom infrastrukturom, kao i izmeštanje gasovoda, izgradnju stepeništa, liftova, nadvožnjaka i crpne stanice u ovoj ulici, a predviđeno je da do kraja godine bude izabran izvođač radova.

Tagovi:

Pročitajte još: