JAVNI ČAS MOBILNOSTI U ZEMUNU

U nedelji mobilnosti na Zemunskom keju održan je Javni čas o smanjenju zagađenja vazduha u saradnji sa OŠ ”Lazar Savatić” i učenici su vozili bicikle, rolere i skejtove.

Kroz aktivnost na otvorenom profesorka fizike Vesna Popović učila je đake o ravnomernom pravolinijskom kretanju, o pojmovima puta, vremena i brzine, dok je nastavnica biologije Sandra Rajković održala predavanje o efektu staklene bašte, blagodetima fizčike aktivnosti po zdravlje, važnosti rekreacije i druženja.

Učenici su upoznati i sa saobraćajnim propisima koji važe za bicikliste i građane koji voze rolere i skejtove, a SKGO je podržao akciju i vredni đaci su dobili rančeve.

Za petak, 22. septembar, kao završni program Opština Zemun organizuje promociju urbanih džepova u zemunskim naseljima i poziva sve građane da se pridruže ovoj akciji i do posla, škola, i svih odredišta dođu javnim prevozom, biciklom, električnim trotinetom, peške ili bilo kojim alternativnim prevoznim sredstvom kako bismo svi zajedno doprineli smanjenju upotrebe fosilnih goriva i unapredili kvalitet životne sredine u urbanim centrima.

Tagovi:

Pročitajte još: