Home Društvo JAVNI KONKURS ZA ZAMENU STOLARIJE: Veliki broj Zemunaca zainteresovan

JAVNI KONKURS ZA ZAMENU STOLARIJE: Veliki broj Zemunaca zainteresovan

566
0

Posle sednice Skupštine grada Beograda krajem avgusta biće upućen javni poziv Beograđanima za zamenu stolarije, kotlova za grejanje i izolacije. Da bi mogao da ponudi subvencije, grad treba da usvoji pravilnik o sufinansiranju i da rasporedi 10 miliona dinara po opštinama. Po objavljivanju, građani imaju tri nedelje da prikupe dokumentaciju i prijave se svojoj opštini.

U Novom Beogradu i Zemunu iste muke stanara. Stolarija dotrajala, a nova preskupa. Zato su mnogi zainteresovani za subvencije i već se raspituju.

Nešto znam, ali nisam sigurna da baš sve znam. Zato što treba jako puno papirologije i plaćanje poreza i računa. Za zgradu odnosno stan da je proknjižen itd. Mislim jako puno papirologije treba, ali ne znam zašto? Zato što to sve je verovatno na internetu na kompjuteru sve zabelezeno. Svako ima pod svojim imenom sve, zašto bi se to ponovo vadilo“, upitala je jedna od stanarki.

Neki od stanara su nešto bolje informisani.

„Za konkurs je potrebno da zgrada bude uknjižena, svi stanovi legalizovani, da su plaćeni računi za poreze i da su jednostavno stanari zainteresovani“, navodi ankentirani građanin.

Nenad Radić, upravnik zgrade, kaže da pošto još lokalne samouprave nisu izbacile detaljan plan prikupljanja potrebne dokumentacije sve će biti na sajtovima, omogućeno da stanari mogu da provere

Upravnica zgrade Sanja Živkov kaže da su stanari vrlo zainteresovani jer je trenutno svima ta pomoć potrebna.

„Većina stanara aplicira za prozore i vrata kada se javljaju pojedinačno, kao što i jeste raspisan konkurs u aprilu za građane“, navela je Živkov.

Na konkurs će moći da se prijave i vlasnici kuća i zgrada za koje je podnet zahtev za legalizaciju.

(Kurir.rs/RTS)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here