Home Društvo Javni poziv za dodelu paketa građevinskog materijala za izbeglice

Javni poziv za dodelu paketa građevinskog materijala za izbeglice

153
0

Javni poziv za izbor korisnika pomoći za dodelu sredstava namenjenih poboljšanju uslova stanovanja izbeglica kroz nabavku građevinskog materijala objavljen je juče, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

– Grad Beograd, Sekretarijat za socijalnu zaštitu u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije RS realizuje dodelu najmanje 10 paketa građevinskog materijala za poboljšanje uslova stanovanja izbeglica koje imaju prijavljeno prebivalište – boravište na teritoriji grada Beograda. Pomoć za rešavanje stambenih potreba izbeglica kroz nabavku građevinskog materijala odnosi se na izbeglice koje imaju prebivalište – boravište na teritoriji Beograda, uključujući članove njihovog porodičnog domaćinstva najmanje godinu dana pre objavljivanja ovog javnog poziva, i koje nemaju rešeno stambeno pitanje. Pomoć je bespovratna i odobrava se u građevinskom materijalu neophodnom za poboljšanje osnovnih uslova stanovanja, pri čemu maksimalna vrednost jednog paketa građevinskog materijala po porodičnom domaćinstvu korisnika iznosi do 600 hiljada dinara, a minimalna vrednost jednog paketa građevinskog materijala iznosi 200 hiljada dinara po porodičnom domaćinstvu korisnika – rekla je sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Rok za prijavu na javni poziv za dodelu navedene pomoći je 16. jun 2021. godine, a sve informacije u vezi javnog poziva se mogu dobiti na telefone 3344-625 i 3309-750.

Grad u saradnji sa relevantnim republičkim i međunarodnim institucijama kontinuirano sprovodi programe za stambeno zbrinjavanje izbeglih i interno raseljenih porodica sa Kosova i Metohije. U cilju unapređenja položaja i kvaliteta života građana grada Beograda, Sekretarijat za socijalnu zaštitu će i dalje nastaviti da raspisivanjem javnih konkursa pruža pomoć i podršku onima koja su najpotrebnije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here