Pretraga
Close this search box.

Jedna od najopsežnijih akcija suzbijanja komaraca danas u ovom delu Zemuna

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” danas će sa najvećim brojem ekipa i vozila sprovesti jednu od najopsežnijih akcija suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje i vode, najavljeno je iz ovog preduzeća.

Ekipe „Čistoće” suzbijaće komarce od 18 časova do ponoći, a akcijom će biti obuhvaćen potez od Bele stene ka Sportskom centru „25. maj”, zatim Zvezdarska šuma, Novo groblje, Banjička šuma, naselja SAJ, 13. maj, Goveđi brod, Centralno groblje, SP „Jajinci”, Rakovica selo, nasip od Bloka 45 ka Ostružničkom mostu i Surčinsko polje, Mirijevo, Karaburma Ćalije, Zeleno brdo, Lion, Olimp, Vukov spomenik, Konjarnik, Botanička bašta, Profesorska kolonija, Hadžipopovac, Mali Leskovac, Višnjica, Zvezdara kod Novog groblja, Višnjička banja, Veliki Mokri Lug, Konjarnik, Mali Mokri Lug i Stara Karaburma.

Dosadašnje vremenske prilike nisu dozvolile akciju ovakvih razmera.

Preparati koji se koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, pa građani nemaju razloga za strah.

Iz ovog preduzeća apeluju na sugrađane da omoguće nesmetan rad ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele.

Ekipe JKP-a „Gradska čistoća” nastaviće da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima ukoliko to dozvole vremenske prilike. Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste Servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7 do 22 sata, kao i subotom od 8 do 14 sati.

Tagovi:

Pročitajte još: