Jedrenje – NOVO ZLATNO ODLIČJE STIGLO U ZEMUN

Državno prvenstvo za klasu Mikro „Euro Micro Cup-Nacionalno Prvenstvo“ održano je od 09.09. do 11.09.2022. u Golupcu, u nacionalnom jedriličarskom centru. Jedriličarski klub Zemun predstavljale su dve posade u sledećim sastavima: Dušan Trbojević, Nikola Rnjak, Nikola Đođević Zlatan Zlatković  Natalija Pantić, Petar Bojović.

Vremenski uslovi bili su naklonjeni našim jedriličarim, te je u toku tri takmičarska dana održano osam uspešnih trka.

Nakon manje od mesec dana od kako su najmlađi takmičari Jedriličarskog kluba Zemun poneli titulu Državnih prvaka Srbije za 2022. godinu u timskom jedrenju za klasu Optimist stiže još jedna potvrda o dominantnosti J.K. Zemun u timskom jedrenju u Srbiji.

Prvo mesto na regati „Euro Micro Cup“ i titulu Državnih prvaka u klasi Mikro ponela je posada Trbojević, Rnjak, Đorđević, dok su njihove klupske kolege u posadi Zlatković, Pantić, Bojović osvojile treće mesto.

Novi izazovi očekuju naše zlatne i bronzane takmičare u drugim klasama za manje od mesec dana. Poslednja regata Državnog prvenstva za takmičarsko, Olimpijsko jedrenje održava se u Zemunu od 21.10. do 23.10.2022. i nosi naziv „Tešketova regata-Nacionalno Prvenstvo“. Jedriličarski klub Zemun, kao organizator ove regate poziva sve zainteresovane sugrađane da izađu na reku i proprate takmičenje.

Jedrilice klase Mikro su krstaši sa tri člana posade, Namenjene su za rekreativno i regatno jedrenje, a kod nas je zastupljen model M550 (dužine 5,5m, širine 2,5m, kabina sa 4 ležaja visine 1,3m, gaz 0,9-1,1m, jarbol do 8m, jedra površine 18,5m i špinaker od 18,5m), koji je proizvodila Brodotehnika iz Beograda, a sad proizvodi firma PAJNIK.

Tagovi:

Pročitajte još: