JEDRILIČARSKI KLUB ZEMUN: Dušan Trbojević pobednik u klasi Laser radial

Nakon serije regata u okviru državnog prvenstva, a posle tradicionalne Tešketove regate, koju je minulog vikenda organizovao JK Zemun, najbolji skor imala je dvočlana posada JK Smederevo, Vjekoslav Futo i Dejan Halužan. Oni su osvojili pehar i zlatne medalje i na pomenutoj regati.

Pomenimo da je treće mesto na državnom prvenstvu u klasi 470 osvojila posada još jednog smederevskog kluba, BK metalca, u sastavu Miloš Poznić I Luka Rakić.
Poslednja u seriji regata za nacionalno prvensta održana je na Dunavu kod Zemuna. Učestvovalo je više od 80 takmičara iz 12 klubova. Prvog dana održane su tri trke po laganom istočnom vetru. Drugog i trećeg dana nije bilo uslova za jedrenje.

Ostali pobednici po klasama na kraju sezone 2021. godine su: Tihomir Zakić (JK Palić) u klasi Finn, Nikola Banjac (JK Gemax) u klasi Laser standard, Dušan Trbojević (JK Zemun) u klasi Laser radial, Viktor Batizić (NK Palilula) u klasi Laser 4,7 I Nenad Zakić (JK Palić) u generalnom plasmanu u klasi Optimist. U klasi u kojoj se takmiče najmlađi jedriličari, posebno su nagrađene devojčice I mališani oba pola uzrasta do 12 godina.

Tagovi:

Pročitajte još: