Jeleni Špagović tri decenije zatvora za monstruozan zločin u Zemunu

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 30 godina zatvora Jelenu Špagović (27) koja je iz koristoljublja ubila deviznu penzionerku Majdu Garović (80), a zatim njeno telo zapalila u kontejneru.

Prethodno je Viši sud u presudi donetoj prošle godine utvrdio da je optužena 15. juna 2019. godine Zemunu pozvala Majdu da dođe u njen stan kako bi joj vratila dug od 2.450 evra. Nakon što je Majda Garović došla, Špagovićeva joj je saopštila da nema dovoljno novca da joj vrati celu sumu, već samo 1.200 evra. Tada je došlo do rasprave, a u jednom trenutku Jelena je uzela veliku porcelansku šolju sa stočića i Garovićevu udarila dva puta u glavu.

Majka maloletnog deteta žrtvu je udarala šoljom i činijom po glavi, davila kablom i jastukom a zatim otišla u tržni centar. Posle tri dana njeno telo je zapalila, nakit prodala, a prsten zadržala za sebe

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 30 godina zatvora Jelenu Špagović (27) koja je iz koristoljublja ubila deviznu penzionerku Majdu Garović (80), a zatim njeno telo zapalila u kontejneru.

Ona je pala na fotelju sa posekotinom na glavi. Špagovićevoj je šolja ispala i razbila se, ali je ona uzela drugu i još jednom udarila Garovićevu, koja je pokušavala da se odbrani. Špagovićeva je zatim iz kuhinje uzela činiju i nastavila da udara ženu dok nije izgubila svest. Nakon što je bezuspešno pokušala da je zadavi rukama, Špagovićeva je Garovićevoj stavila jastuk na lice, pa je iz kupatila donela epilator, obmotala joj kabl oko vrata i stezala dok je ruke nisu zabolele.

Kada ni tako nije uspela da je uguši, skinula je majicu sa sebe, obmotala ruke kako bi mogla jače da zategne i držala tako dok nije videla da se nesrećnoj ženi grudni koš više ne pomera.

Zatim je pokupila njen nakit koji joj je spao tokom borbe, spakovala ga u kesu, kao i crveni novčanik sa neutvrđenom količinom novca i dva para naočara, na kojima je bilo tragova krvi. U posebne kese odložila je dva krvava jastuka, a telo ubijene žene ubacila je u kofer na točkiće i odgurala ga do spavaće sobe.

Očistila je dnevnu sobu hidrogenom, istuširala se i sa suprugom otišla u tržni centar. Naredna tri dana ulazila je u tu sobu samo da proveri da li se oseća neprijatni miris. Zatim je kofer iznela iz stana i uz pomoć komšije koji je slučajno naišao ubacila ga na zadnje sedište automobila njenog prijatelja.

Kese sa krvavim jastucima i odećom stavila je u gepek i odvezla se u Krčedin. Usput je na benzinskoj pumpi sipala benzin u kanister. Zaustavila se kod niza metalnih kontejnera i jedan oborila na zemlju. Unutra je ubacila kofer, prethodno otvorivši rajsferšlus. Polila ga je benzinom i zapalila upaljačem usled čega je telo Majde Garović izgorelo.

Uveče je sa bratom iz stana izbacila fotelju jer sa nje nije mogla da ukloni tragove krvi. Kada je brat otišao i fotelju je zapalila. Nakit ubijene žene prodala je u zlatari za ukupno 142.600 dinara. Za sebe je zadržala jedan Majdin prsten, novčanik, bus-plus karticu i naočare. Sumu od 1.200 evra koju je trebalo da joj vrati iskoristila je da plati zakup stana.

Jelena Špagović priznala je zločin pred sudom. Njen brat bio je uhapšen zbog sumnje da joj je bio saučesnik ali je ubrzo utvrđeno da nije znao šta je Jelena uradila. Priznanje, neosuđivanost kao i činjenica da je majka maloletnog deteta uticali su na to da joj sud ne izrekne maksimalnu kaznu.

Tagovi:

Pročitajte još: