JESENJE SUZBIJANJE KRPELJA U ZEMUNU

JKP „Gradska čistoća“ započinje jesenju akciju suzbijanja krpelja na javnim površinama grada Beograda.

U sredu, 12. oktobra, ukoliko to vremenske prilike dozvole, Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ će sprovoditi tretman suzbijanja krpelja u periodu od 10.00 do 14.00 časova. Tretmanom će biti obuhvaćene javne zelene površine Ušća sa priobaljem i okolnim parkovima, Zemunskog parka, parka Jelovca.

Dinamika suzbijanja krpelja zavisi od rezultata monitoringa i vremenskih uslova. Aktivnost krpelja je uslovljena temperaturom i vlagom kao i dužinom dana, a njihova brojnost iz godine u godinu varira u zavisnosti od klimatskih uslova. U našim krajevima aktivnost krpelja se javlja u dva perioda, u toku proleća i jeseni. Za vreme visokih letnjih, kao i niskih zimskih temperatura aktivnost krpelja opada.

Za suzbijanje ovih zglavkara koristi se preparat koji je registrovan od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah. Apelujemo na sugrađane da ekipama koje sprovode tretmane suzbijanja krpelja omoguće nesmetan rad.

 

 

Tagovi:

Pročitajte još: