JEZIVA POZADINA PRIČE O DEVOJČICI IZ ZEMUNA KOJA SE SRUŠILA ZBOG ALKOHOLA I DROGE

Slučajne prolaznike koji su se našli u blizini vatrogasnog doma u Zemunu u subotu uveče, zatekao je jeziv prizor. Maloletna devojčica, starosti oko 14 ili 15 godina, naprasno se srušila, a naknadnom analizom utvrđeno je da je bila pod dejstvom alkohola i narkotika. U razgovoru sa prolaznicima i zaposlenim u okolnim radnjama, reporteri „Blica“ došli su do saznanja da je okolni park i mračni prolazi jedno od glavnih mesta za skupljanje narkomana u tom delu Zemuna.

Devojčica koja je bila pod dejstvom alkohola i narkotika, srušila se u blizini vatrogasnog doma, a u pomoć su joj priskočili dežurni vatrogasci i pozvali su Hitnu pomoć. Da to nije slučajnost, rekli su nam prolaznici koji kažu da su obodi Zemunskog parka glavno mesto za skupljajne sumnjivih grupica, najčešće, maloletnika.

– Ovde baš imamo problem sa narkomanima. Zavlače se iza osnovne škole i iza dvorane „Pinki“ i tamo se drogiraju. Nekada zna tu da se desi incident, svađa, tuča, ali mi izbegavamo taj deo, nemamo potrebu da idemo tuda – rekli su đaci iz obližnje gimnazije.

Iako je preko dana idealno mesto za šetnju i igru, Zemunski park postaje poprilično opasan kada padne mrak.

– Nije svejedno ići ovuda, uglavnom izbegavamo park kada je mrak. Nisam nikada imala dodira sa onima koji se okupljaju iza, čak ni ne poznajem nikoga, ali svakodnevno ih vidimo kako izlaze. Nekada su pijani, nekada drogirani, nekada oba. Mislim da je ta devojka tek počela da se druži sa njima, pa da joj je zato bilo toliko loše. Plus, niko od njih joj nije pomogao, eto o kakvoj grupi ljudi se radi – rekla je devojka koja živi u blizini.

Između hale „Pinki“ i OŠ „Majka Jugovića“ nalazi se zapušten uski prolaz, gde je reporterima „Blica“ rečeno da se okuplja problematično društvo. Pored slomljenih flaša, plastike i pikavaca koji dominiraju ovim „štekom“, na podu se mogu naći i prazne PVC kesice, u kojima se droga najčešće prodaje, kao i pakovanje rizli.

Prema rečima učenika koji idu u obližnje škole, radi se uglavnom o njihovim vršnjacima i starijim učenicima koji su i ranije bili tu.

– Znamo neke drugare koji su počeli da idu tamo. Njih nije puno, a radi se uglavnom o problematičnoj ili baš povučenoj deci. Mi njih ne diramo, ne diraju ni oni nas ali često nam je neprijatno kada ih vidimo. Uvek su neuredni, ponekad skaču, deru se, a nekada su skroz tihi. Ne znam da li neko od starijih zna za to mesto, verovatno zna, ali eto, tamo ih niko ne dira.

Među smećem koje je rasejano po podu, nema ni jednog šprica, što znači da se ne radi o heroinu, već „lakšim“ drogama, koje su popularne među mladima.

Tagovi:

Pročitajte još: