Jezivo! U jednoj ulici u Zemunu 6 porodica deli sličnu jezivu sudbinu – ili su ubijeni ili okrivljeni za zločin!

Stanovnike ulice Branka Plećaša u Zemunu potresla vest da je Milorad M. (45) ubio ujnu Jagodu S. (67). Dodatno ih je uznemirilo to što ovo nije prva, već jedna od brojnih tragedija u njihovoj ulici. Naime, članovi šest porodica koje tu žive poslednjih godina su stradali ili su bili okrivljeni za ubistvo ili pokušaj ubistva.

Da situacija bude još neverovatnija, kuće u kojoj su živeli ubijena žena i njen ubica, a koje se nalaze u istom dvorištu, prve su na uglu, a za njima se nastavljaju porodična kuća fudbalera Nikole Malbaše, kome se trenutno sudi za pokušaj ubistva, porodična kuća fudbalera Nenada Milijaša, čijeg je brata pregazio voz. Nakon ovih kuća, koje su jedna do druge, pedesetak metara dalje u nizu nalaze se kuće Jelene Špagović i Majde Garović, ubice i njene žrtve.

– Šta mislite, kako je nama koji ovde živimo? – bilo je prvo što nas je upitao sagovornik sležući ramenima, kao u neverici, kada smo započeli razgovor o nesrećama koje se dešavaju sranovnicima ulice Branka Plećaša.

Zločin koji se dogodio u nedelju ostavio ga je, kao i druge ljude, u šoku.

– Jagoda je bila anđeo. Anđeo, verujte. Mila, dobroćudna, žena koja nikada nije podigla glas. Odjednom samo čujem – ubijena je. Kako je ubijena, ko je ubio? Čovek koji je živeo sa njom u kući, rođak, rođak njenog muža zapravo… Strašno, jezivo… Toliko mi je teško otkako sam čuo, ni sad ne mogu sebi da dođem – priča sagovornik.

Sirene i buka koje su dopirale sa ulice uznemirile su tog nedeljnog popodneva komšije.

– Čujem automobile, policiju, pogledam na ulicu i vidim gužvu, ali mi ni na kraj pameti nije bilo da je ubistvo. Komšinica mi je tada rekla šta se desilo, a ja sam doživela šok, šećer i vodu su mi dali da dođem sebi – priča komšinica Jasna.

Kako se tragedije samo nižu, objašnjava, osećaju se nemoćno i pitaju se šta da urade da to prestane.

– Ne dolazi to samo od sebe. Neke od tih tragedija jesu bile splet nesrećnih okolnosti, ali ova ubistva ne… Komšije kažu da su Milorada prijavljivali, zna se da je pušten sa psihijatrije… – kaže sagovornica aludirajući na to da je Jagodina smrt mogla da se spreči:

„Nama ne znam šta preostaje. Snaja mi kaže, kao kroz šalu, ali i zabrinuto, svesna da sami ne možemo ništa – Jedino da dovedemo popa da osvešta ulicu.“

Ubila komšinicu, spakovala je u kofer, bacila u kontejner i zapalila

Sagovornica sama započinje priču o ubistvu koje se dogodilo 2019. u istoj ulici, kada je Jelena Špagović ubila prvu komšinicu Majdu Garović.

– Devojka je došla tu u kraj, tu se udala, nismo je mnogo poznavali. Onda čuješ šta je uradila. Ona je ženu ubila, isekla je telo i na kraju zapalila… Užas! Horor film kad gledaš i vidiš tako nešto promeniš kanal, a ne da čuješ da se to ovde desilo – priča.

O ovom zločinu pričaju i druge komšije.

– Nekoliko kuća niže je jedna starica iskasapljena. Ispostavilo se da je ubila devojka iz komšiluka – priseća se komšinica ubijene Jagode.

Jelena Špagović je osuđena na 30 godina zatvora, jer je u junu 2019. godine ubila staricu iz koristoljublja.

Jelena je Majdi dugovala novac, a kada joj je saopštila da ima da joj vrati samo deo među njima je izbila svađa. tada je udarila u glavu porcelanskom šoljom, zatim činijom i šerpom, davila je rukama i kablom, da bi je na kraju ugušila jastukom. Telo je spakovala u kofer i odgurala ga u spavaću sobu, a onda ga je tri dana kasnije odvezla u Krčedin, gde ga je bacila u kontejner i zapalila.

Ne zaboravljaju starosedeoci ni tragediju koja se pre dvadesetak godina dogodila porodici Milijaš.

– To je tragičan slučaj. Deca su se igrala, šetala pored pruge, kada je naišao voz. Zgazio je Nenadovog brata. Njemu su godine trebale da prebrodi to što mu je brat stradao – kaže Marko M.

Fudbaler izbo muškarca nožem

Za razliku od ovih priča koje su krajem odjeknule i o kojima se priča i nakon što je neko vreme prošlo, da se za pokušaj ubistva sudi njihovom komšiji Nikoli Malbaši, nekadašnjem fudbaleru Partizana, malo ko zna.

– Nekoga je nožem izbo, valjda, ali tu stvarno ne znam šta je bilo. Za Nikolu znam da je dobar fudbaler bio i dobar momak, roditelji su mu isto dobi i fini ljudi – kaže jedna sagovornica i objašnjava da se o tome možda manje pričalo jer Nikola više ne živi u ulici, već mu se tu nalazi porodična kuća.

Proces protiv Malbaše se vodi u Višem sudu u Beogradu, a Tužilaštvo ga tereti da je u julu 2020. godine pokušao nožem da ubije Igora Neškovića u svom automobilu, zbog čega je od za njega zatražilo kaznu od 10 godina zatvora.

 

Tagovi:

Pročitajte još: