JKP „Gradska čistoća“ u nastavku akcije „Pokaži kako recikliraš“nagradila porodicu Arsić iz Zemuna

JKP „Gradska čistoća“ sprovodi edukativnu akciju pod sloganom „Pokaži kako recikliraš“ sa ciljem da motiviše što više domaćinstava u Beogradu da, ukoliko već nisu, u svojim domovima počnu selekciju otpada i tako daju doprinos razvoju reciklaže i očuvanju životne sredine

JKP „Gradska čistoća“ nagradilo je porodicu Arsić iz Zemuna i porodicu Drakulić sa Bežanijske kose, izborom za „najreciklosaurus“ porodicu januara i feruara 2021. godine. Porodice Arsić  i Drakulić su zabeležile na koji to način recikliraju otpad u svojim domovima i fotografije dostavile na zvanični profil preduzeća na društvenoj mreži „Instagram“.

JKP „Gradska čistoća“ sprovodi edukativnu akciju pod sloganom „Pokaži kako recikliraš“ sa ciljem da motiviše što više domaćinstava u Beogradu da, ukoliko već nisu, u svojim domovima počnu selekciju otpada i tako daju doprinos razvoju reciklaže i očuvanju životne sredine.

Svakog meseca tokom 2021. godine JKP „Gradska čistoća“ će nagraditi po jednu beogradsku porodicu setom za odlaganje reciklažnog otpada za kućnu upotrebu i igračkama „recikolosaurusima“ koji su već postali zaštitni znak reciklaže u Beogradu, a posebno su zanimljivi mališanima. Za januar i februar 2021. godine, zahvaljujući odgovornom ponašanju prema otpadu, čemu uče i najmlađe članove, nagrdu su ponele porodice Arsić i Drakulić.

Uprkos dostupnosti različitih mogućnosti za učešće u reciklaži, Beograd još nije stigao do nivoa koji imaju druge svetske metropole po pitanju prikupljanja reciklabila. Trudimo se da na različite načine edukujemo najpre najmlađe sugrađane, a potom i one starije o važnosti očuvanja životne sredine i širenju reciklažne mreže. Epidemiološka situacija nas, nažalost, jeste usporila u projektima koji se tiču upravo edukacije i zato smo osmislili akciju koja izlazi iz okvira obrazovnih ustanova, gde su nas najmlađi sugrađani pre epidemije najčešće zaticali. Čestitam porodicama Arsić i Drakulić i nadam se da smo im setom za reciklažu olakšali proces selektovanja i skladištenja reciklabila, a najmlađe članove obradovali igračkama koje će ih podsećati da je očuvanje životne sredine nša zajenička odgovornost. Zato pozivam ostale Beograđane da i oni slede primer porodica Arsić i  Draguklić“, rekao je Marko Popadić, direktor JKP „Gradska čistoća“.

Svi zainteresovani za učešće u akciji „Pokaži kako recikliraš“, video zapise i fotografije kojima prikazuju na koji način recikliraju u svom domu, mogu poslati elektronskom poštom na adresu infocentar@gradskacistoca.rs ili na gradska_cistoca, zvanični profil preduzeća na društvenoj mreži „Instagram“.

Srbija danas

Foto: jkp gtadska cistoca

Tagovi:

Pročitajte još: