JKP „ZELENILO“: Odgovaranje na pitanja upravnicima stambenih jedinica na tribini u Zemunu

Prvog dana tribine, u prepunoj svečanoj opštinskoj sali okupili su se upravnici stambenih zajednica iz centralne zone Zemuna. U konstruktivnom razgovoru izneli su neke od svojih problema, dali predloge i sugestije kako da poboljšaju održavanje zgrada.

Upravnicima stambenih zajednica na konkretna pitanja odgovarali su glavni urbanista Grada Beograda Marko Stojčić i direktori JKP ”Zelenilo Beograd” Bojan Stanojević.

Bilo je reči i o uređenju zelenih površina, sadnji rastinja i drveća, i racionalizaciji nedostajućeg parking prostora.

”Nastojaćemo da i u narednom periodu uradimo što više trotoara, samih prilaza zgradama i zelenih površina unutar stambenih blokova, ali ima i poslova koji su u delokrugu rada gradskih javnih preduzeća. Mi smo tu da pomognemo da se problemi rešavaju brže”, rekao je predsednik Kovačević.

Glavni urbanista Marko Stojčić upoznao je Zemunce sa planovima, naročito u delu saobraćajne infrastrukture, i da su sve te inicijative pokrenute iz Opštine, poput proširenja Tošinog bunara, izgradnje kružnog toka u Ivićevoj ulici, proširenja Prvomajske i Ugrinovačke, kao i komletnog uređenja Zemunskog keja.

Predsednik Skupštine GO Zemun Miroslav Gajić pozvao je stambene zajednice da nastave da sugestije i inicijative za uređenje i unapređenje životnog prostora upućuju Opštini na mejl stambene.zajednice@zemun.rs i zahvalio se učesnicima tribine, naglasivši da će stručne službe pratiti realizaciju zahteva, i da će u koordinaciji sa gradskim službama i javnim komunalnim preduzećima preduzimati korake za realizaciju konkretnih projekata i obeveštavati upravnike o dinamici rešavanja problema.

Tagovi:

Pročitajte još: