Još gori nada za opstanak Fk Zemun u Prvoj ligi Srbije

Fudbalski klub Zemun se posle 20 odigranih kola u sezoni 2020/2021. u Prvoj ligi Srbije nalazi na začelju kolone, na 17. mestu. Deli 16 bodova sa nižeplasiranom Slogom iz Kraljeva. Ukoliko ne smogne snage za konsolidaciju, teško će opstati u ovom rangu takmičenja.

Poen u poslednjem meču sa GFK Jagodina – sve su nade uprte u novog trenera Željka Kalajdžića – pripisuje se upravo promeni na klupi plavo-belih, koje je početkom marta napustio dotadašnji Milan Kuljić i otišao u superligaša OFK Bačka.

Željko Kalajdžić nasleđuje tim predvođen Markom Đalovićem, Andrijom Mijailovićem, Strahinjom Bosancem i mlađim igračima, koji tek iskustvom na fudbalskom terenu treba da izrastu u jednu novu generaciju.

Kalajdžić je fudbalsku karijeru počeo u ”Bežaniji”, igrao u timu ”Voždovca”, sa

FK Zemunom u Superligi, a veliki deo svoje fudbalske karijere proveo u Grčkoj i Španiji. Kao trener je proveo više godina u FK Brodarac i ”IMT”-u.

Zemunski klub postoji 76 godina, a Gradski stadion u Ugrinovačkoj, kapaciteta 10 hiljada mesta, otvoren je daleke 1962. Posle dve godine u Super ligi, od 2019. FK Zemun se takmiči u Prvoj ligi Srbije.

Tagovi:

Pročitajte još: