KK Mladost Zemun ostvarila 8 pobeda za redom

Fantastičan kraj godine za našu seniorsku ekipu koja je u protekle dve nedelje ostvarila 8 pobeda, od kojih je poslednja bila u utakmici sa ekipom KK Sloboda iz Užica koja se završila rezultatom 87:86. Mogao se primetiti umor kod naših igrača, jer odigrati veliki broj ozbiljnih utakmica u kratkom periodu iziskuje veliku količinu energije, ali ipak su prvotimci uspeli da ostvare svoju želju za revanšom izgubljene utakmice od Slobode na prvom turniru ABA2 lige.

Gosti su imali blagu prednost u prvim minutima meča, međutim, naši igrači preuzimaju vođstvo već u 4. minutu koje održavaju do kraja utakmice. Prvi period je obeležila odlična trojka Luke Mitrovića koja se poklopila sa zvucima sirene za kraj prve četvrtine i popela rezultat na 25:15. Druga i treća četvrtina su u većem delu prošle u znaku Mladosti koja je držala solidno rezultatsko rastojanje od Užičana sve do poslednjeg minuta trećeg perioda kada su gosti uspeli da nas sustignu na koš razlike (65:63).

Seniori Mladosti su ponovo nastavili sa agresivnom igrom i rezultatski su uspeli da se odmaknu od gostujuće ekipe, ali Užičani uspevaju u poslednjim minutima meča da se približe rezultatom i izjednače na 86:86 četiri sekunde pred kraj. Nakon situacije sa faulom, Igbanu pogađa slobodno bacanje i donosi osmu uzastopnu pobedu našoj ekipi.
Zahvaljujemo se ekipi KK Sloboda iz Užica na fer i korektnoj igri!

Lideri utakmice iz našeg tima su bili Trey Dreschel (23 poena), Martins Igbanu (9 skokova) i Kwamain Mitchell (5 asistencija), a iz redova Užičana su bili Đorđe Pažin (24 poena) i Stefan Simić (11 poena i 6 asistencija).

Našu ekipu očekuje kratak predah do 3.1.2021. nakon čega nastavljamo sa snažnom košarkaškom igrom i ozbiljnim ambicijama.

Izvor: KK Mladost Zemun

Tagovi:

Pročitajte još: