KK Mladost Zemun pobedio Vojvodinu 85:75

Fantastična utakmica između dve trenutno najbolje plasirane ekipe u Košarkaškoj ligi Srbije završila se još spektakularnijom pobedom naše ekipe rezultatom 85 : 75. Naši seniori su utakmicu započeli nesigurno, ali nije nam trebalo mnogo da se prilagodimo tempu igre. Drugi segment utakmice najbolje opisuju reči prvog trenera Dragana Jakovljevića: „Drugu četvrtinu smo odigrali kao iz bajke!“ Sjajna saradnja naših prvotimica nas stavlja u 18 poena prednosti na poluvremenu. Ekipa Vojvodine je pokušala da sustigne Mladost u trećoj četvrtini, gde se mogla primetiti znatno agresivnija igra gostujuće ekipe. Međutim, velika razlika u poenima i dobro razvijena strategija je omogućila našim igračima da adekvatno odgovore na napade i kontinualno održavaju razliku u poenima do kraja utakmice i ostvare rezultat 85:75.

Najviše poena i skokova za naš tim je postigao Trey Drechsel (29 poena i 12 skokova). Zajedno sa Drechsel-om među liderima utakmice našli su se i Kwamain Mitchel (19 poena i 6 asistencija) i Martins Igbanu (14 poena). Takođe, treba pomenuti i odličnu igru Matije Belića i Đorđa Milosavljevića. U gostujućoj ekipi najviše su se istakli Dušan Beslać (19 poena), Nikola Gaćeša (7 skokova) i Krsto Bjelica (7 asistencija).

Od povratka na teren početkom ovog meseca Mladost ostaje nepobediva u odigranih 7 utakmica u Košarkaškoj ligi Srbije i Kupu KSS. U sredu nas ponovo očekuje utakmica na domaćem terenu sa ekipom KK Sloboda iz Užica u nastavku Košarkaške lige Srbije.

Izvor: KK Mladost Zemun

Tagovi:

Pročitajte još: