Klinac iz Zemuna postao golgeterska SENZACIJA Evrope!

Mladi srpski napadač Dušan Vlahović (21) je bez dileme već sada jedan od najboljih napadača na kontinentu. I uživanje je pratiti njegov vrtoglavi uspon u dresu Fiorentine, za koju igra sezonu života

Tako se i hrvatski portal index.hr u opširnoj analizi bavi nekadašnjim đakom Partizana i najvećim fudbalskim talentom kog Srbija ima. Dušan je seniorski reprezentativac naše zemlje, „devetka“ Viole, drugi strelac Serije A i momak pred kojim je velika karijera.

Prošle noći je dao svoj 20. i 21. gol u sezoni i tako Fiorentini doneo veliku pobedu protiv Lacija koji se bori za mesto u Evropi. Logično, takve partije momka koji je prve korake napravio u Teleoptiku, Partizanovoj filijali, naterale su ljubitelje fudbala iz regiona da ga detaljnije analiziraju i predstave svojim čitaocima.

Da li je najveći talenat Evrope? Da li je bolji od Holanda? Koliko golova može da postigne? Gde će se zaustaviti, kada će stati, koji će ga klub kupiti… Da li želi da ode?

Sve su to pitanja koja ćemo slušati i narednih meseci. Hrvatski portal bavio se samo Vlahovićem na fudbalskom terenu, stvarima koje on radi dobro i zbog kojih je u centru pažnje, ali i manama! Izdvojili su dve stvari u igri srpskog napadača na kojima bi tek trebalo da radi.

Tako je posebno naglašeno da vizuelno Vlahović dominira visinom od 190 centimetara. Ima dug korak i mnogo je pokretniji od igrača slične visine, pa je ta karakteristika naglašena kao jedan od njegovih glavnih atributa. Dušan može da dobija vazdušne duele, ali i duele na zemlji, koji su za njegovu igru mnogo značajniji. Zapravo, on od vazdušnih duela ne beži, ali mu igra glavom nije prioritet.

Zanimljivo je da uprkos svojoj građi on mnogo više voli loptu u nogama. I to levoj, koja je ubitačna

Poznato je da su levonogi napadači retkost, a Dušan Vlahović je baš takav. Korpulentan, pokretan, levonogi centarfor koji lako rešava gol-situacije. Takvog treba pronaći! Desna noga je tu za prvi pas, da bi stekao prednost i što pre krenuo u trk.

Tako je, po analizama hrvatskog portala, Vlahović pronašao najbolji način za upotrebu desne noge. Ne mora da šutira njom, dovoljno je da je upotrebi za sticanje prednosti, kako bi kasnije šutnuo levom! Zamislite kakav bi igrač bio kada bi šutirao podjednako dobro sa obe noge… A ima vremena da i to usavrši.

Mladi srpski napadač Dušan Vlahović (21) je bez dileme već sada jedan od najboljih napadača na kontinentu. I uživanje je pratiti njegov vrtoglavi uspon u dresu Fiorentine.

Zanimljivo je da uprkos svojoj građi on mnogo više voli loptu u nogama. I to levoj, koja je ubitačna!

Poznato je da su levonogi napadači retkost, a Dušan Vlahović je baš takav. Korpulentan, pokretan, levonogi centarfor koji lako rešava gol-situacije. Takvog treba pronaći! Desna noga je tu za prvi pas, da bi stekao prednost i što pre krenuo u trk.

 Na tom mestu mu i pronalaze prostor za dalji rad. Dušan većinu svojih golova postiže levom nogom i možda bi mogao da postane “providan“ za defanzivce. Visok je, a ne trese mreže često glavom. Dobro koristi desnu nogu, ali retko šutira njom. Kad treba dati gol, osloni se na najbolje oružje koje ima.

Iako je svojevremeno istakao da posmatra Erling Braut Holanda kako bi „skinuo“ njegove poteze, mnogi smatraju da ga je već nadmašio. U nekim segmentima je bolji od Norvežanina, a ima i onih koji veruju da centarfor Dortmunda ne bi bio toliko efikasan da igra u Seriji A, mnogo tvrđoj od često lepršave Bundeslige.

Danas se već licitira o potencijalnim destinacijama za srpskog fudbalera narednog leta. Ali, kako je Vlahović rekao nedavno za MONDO, on je kao dečak, na terenima Teleoptika, maštao samo o Italiji i Seriji A

Sada mu je sigurno lepo i zašto bi uopšte žurio da ode iz kluba u kom ga porede sa Batistutom?

Mondo

Tagovi:

Pročitajte još: