Koliko košta iznajmljivanje stana u Zemunu!

Odavno više nije tajna da su cene iznajmljivanja stanova u Beogradu otišle u nebesa, a na nekim lokacijama skuplje ćete platiti garsonjeru, nego jednosoban stan. Najskuplja beogradska opština, bar kad je reč o stanovima, jeste Savski venac, dok ćete najpovoljnije proći ako stan potražite u Zemunu.

Među najpopularnijim lokacijama u Beogradu gde se traže stanovi za najam su svakako centralne gradske opštine – Stari grad, Savski venac, Vračar. Ipak, treba imati u vidu da se kod izbora kraja svako rukovodi onim kriterijumima koji su njemu važni – nekome je to blizina posla, nekome blizina centra, prirode, škole ili vrtića…“, navodi Jasmina Dražić ispred sata za oglase „4 zida“.

Garsonjeru u Zemunu možete iznajmiti i za oko 190 evra, dok ćete na Novom Beogradu garsonjeru naći za oko 320 evra.

„Studenti rado biraju da iznajme stanove koji se nalaze u blizini fakulteta – njima je posebno zanimljiv deo oko Vukovog spomenika, autokomanda, Voždovac (kod Medicinskog ili farmaceutskog fakulteta itd). Među zaposlenima, a pogotovo onima koji rade u IT sektoru, Novi Beograd, kao poslovno sedište grada predstavlja opciju za koju se često odlučuju“, navodi Jasmina Dražić.

Treba istaći i da lokacija najviše određuje cenu nekretnine za najam, pa neki upravo zbog cene, radije biraju lokacije koje su dalje od centra grada. Na cenu, osim kvadrature, utiče i to da li je stan opremljen ili nije i kako je opremljen“, zaključuje ona.

 

Tagovi:

Pročitajte još: