“Komunalna milicija će u Zemunu meriti buku, može oduzeti uređaj”

Komunalna milicija može oduzeti uređaj koji emituje preteranu buku, izjavio je danas načelnik komunalne milicije Beograda Ivan Divac i naveo da imaju savremene aparate za merenje buke kojima jednostavno i brzo može da izmeri nivo buke, recimo u nekom ugostiteljskom objektu.

“Taj uređaj je otprilike veličine mobilnog telefona i njime se za pet minuta može izmeriti da li se u nekom objektu emituje buka koja je iznad ili iznad nivoa dozvoljenog za kraj u kome se nalazi”, objasnio je Divac gostujući na TV Pink.

On je najavio da će komunalna milicija u Beogradu do 8. februara, preventivno i informativno obilaziti ugostitelje, objašnjavati im u kojoj su zoni i koliki je nivo buke u toj zoni dozvoljen, a meriće i nivo buke u njihovim objektima.

Naveo je i da će te posete biti usmerene na, kako je rekao, problematične lokacije, kojih sada u gradu, budući da je hladno i da se zatvaraju prozori, nema mnogo, već se taj broj kreće između 10 i 15.

Divac je istakao da cilj kontrole buke u skladu sa novim zakonom, nikako nije da se ugostiteljski objekti zatvore već da se obezbedi mir njihovim komšijama.

U tom smislu je naveo da ugostitelji mogu da zvučno izoluju izvor buke i da nastave normalno da rade.

 

 

 

 

Tagovi:

Pročitajte još: