Komunalne službe u Zemunu u pripravnosti zbog najavljenih vremenskih nepogoda

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na vremenske nepogode, koje se na području Beograda očekuju u periodu od 19. do 21. avgusta. Prema najavama, od petka uveče do kraja sedmice, na području Beograda povremeno se očekuju pljuskovi i grmljavine, koji lokalno mogu biti intenzivniji, uz pojavu grada i jakog ili olujnog vetra. U subotu će pljuskovi i grmljavine biti intenzivniji, uz količinu kiše veću i od 40 milimetara za 24 sata (lokalno 40 milimetara po m2).

Grad Beograd i sve komunalne službe će zbog najavljenih vremenskih nepogoda u danima vikenda preduzeti niz preventivnih mera i organizovati proces rada tako da se obezbedi potreban broj ekipa, koje će biti u pripravnosti kako bi bile angažovane u slučaju nepredviđenih okolnosti.

Apelujemo na sve naše sugrađane da zatvore prozore, garažna vrata i sve prostorije u koje može ući voda, kao i da sklone stvari sa ravnih krovova i osiguraju sve što se nalazi na njihovim terasama. Vlasnicima plovnih objekata na teritoriji grada Beograda preporučujemo da osiguraju i privežu plovila u skladu sa propisima, a građanima se savetuje i to da bez preke potrebe ne kreću na put.

Građani se mogu obratiti Beogradskom pozivnom centru – Beokomu ukoliko na javnim površinama primete oštećeno stablo ili drugu rizičnu situaciju, koja zbog jakog vetra i velike količine padavina može da ugrozi sigurnost, kako bi nadležni što pre izašli na teren i rešili problem.

Pozivi na broj 0800 110 011 za korisnike Telekomove fiksne mreže su besplatni, dok se pozivi iz ostalih mreža fiksne i mobilne telefonije na broj 011 3090 007 tarifiraju prema važećem cenovniku operatera.

Tagovi:

Pročitajte još: