Комуналне службе u Zemunu у приправности због најављених временских непогода

Републички хидрометеоролошки завод Србије издао је упозорење на временске непогоде, које се на подручју Београда очекују у периоду од 19. до 21. августа. Према најавама, од петка увече до краја седмице, на подручју Београда повремено се очекују пљускови и грмљавине, који локално могу бити интензивнији, уз појаву града и јаког или олујног ветра. У суботу ће пљускови и грмљавине бити интензивнији, уз количину кише већу и од 40 милиметара за 24 сата (локално 40 милиметара по м2).

Град Београд и све комуналне службе ће због најављених временских непогода у данима викенда предузети низ превентивних мера и организовати процес рада тако да се обезбеди потребан број екипа, које ће бити у приправности како би биле ангажоване у случају непредвиђених околности.

Апелујемо на све наше суграђане да затворе прозоре, гаражна врата и све просторије у које може ући вода, као и да склоне ствари са равних кровова и осигурају све што се налази на њиховим терасама. Власницима пловних објеката на територији града Београда препоручујемо да осигурају и привежу пловила у складу са прописима, а грађанима се саветује и то да без преке потребе не крећу на пут.

Грађани се могу обратити Београдском позивном центру – Беокому уколико на јавним површинама примете оштећено стабло или другу ризичну ситуацију, која због јаког ветра и велике количине падавина може да угрози сигурност, како би надлежни што пре изашли на терен и решили проблем.

Позиви на број 0800 110 011 за кориснике Телекомове фиксне мреже су бесплатни, док се позиви из осталих мрежа фиксне и мобилне телефоније на број 011 3090 007 тарифирају према важећем ценовнику оператера.

Tagovi:

Pročitajte još: