KONAČNO VIKEND U ZEMUNU KAO NEKADA

Iako se narednih dana najavljuje promenljivo vreme, mahom praćeno pljuskovima, pad broja zaraženih kovidom 19 i popuštanje epidemioloških mera omogućava izvesnu živost i planiranje pravog vikenda kulture za sebe i porodicu.

Za subotnje i nedeljno veče, 15. i 16. maja u 19.30 časova mogu se na vreme rezervisati karte za premijeru i prvu reprizu Brodvejskog hit mjuzikla Džejsona Roberta Brauna “Poslednjih pet godina“ u Operi i teatru “Madlenianum“.

Režiju potpisuje Robert Bošković, diriguje Vesna Šouc, a za koreografiju se pobrinula Milica Cerović. Izvođači su pravi magnet za publiku: soprani Branislava Podrumac i Mina Gligorić, glumac Žarko Stepanov i tenor Dimitrije Cincar Kostić prikazaće trajanje petogodišnje priče između talentovanog pisca Džejmija i glumice Kejti.

U prijatnom ambijentu Galerije žičanih instrumenata u Grobljanskoj 9 na Gardošu u subotu u 19 časova glumac Narodnog pozorišta u Beogradu Zoran Ćosić će izvesti kamerne “Pripovetke jednog kaplara“, po prvoj objavljenoj knjizi Branislava Nušića. Nina Ćosić će odsvirati dela Josifa Marinkovića i Stevana Mokranjca kao muzičku pozadinu pripovedanja događaja iz perioda srpsko-bugarskog rata.

I na kraju, za sve one koji vole nadmetanja, “Pab kviz inkvizitor“ nastavlja kampanju popularizacije i u “Ofis pabu“ na Keju oslobođenja organizuje veče “Kviz na slovo“ u subotu, 15. maja sa početkom u 19 časova.  Predviđene su i nagrade za pobedničke ekipe.

Srbija danas

Tagovi:

Pročitajte još: