Koncert mlade Zemunke Sofije na Kolarcu: Beogradske promenade

Violinistkinja Sofija Dodig održaće koncert u okviru Beogradske promenade u Kolarčevoj zadužbini u nedelju, 15. januara u 11 časova u Velikoj dvorani.

Sofija Dodig je jedan od najuspešnijih mladih umetnika Srbije. Isticana kao “izvođač izrazito snažnog karaktera, temperamenta i harizme ukombinovanih sa prirodnom muzičkom intuicijom”, do sada je imala priliku da nastupa širom Evrope, u zemljama kao što su Austrija, Nemačka, Italija, Holandija, Češka, Slovenija, Mađarska, Hrvatska, Srbija i Makedonija.

Rođena je 2005. u Zemunu, gde je od sedme godinae počela da svira violinu u Muzičkoj školi “Kosta Manojlović”, u klasi profesorke Jelene Komatine. Srednju muzičku školu upisuje pod mentorstom profesorke Ane Veskov u Muzičkoj školi “Josip Slavenski” u Beogradu, a sa 16 godina paralelno upisuje i Univerzitet za muziku i primenjene umetnosti u Gracu, Austriji, gde je primljena na odeljenje za posebno nadarene studente u klasu profesora Emilia Percana.

Sofija je stipendista Fondacije za mlade talente grada Beograda, dobitnik nagrade “Dositeja” za postignute rezultate na takmičenjima u inostranstvu od Fonda za mlade talente Republike Srbije, kao i stipendista Fondacije “Dobar glas” za 2020. i 2021. godinu.

Na programu koji će izvesti na Kolarcu su kompozicije Franka, Isaia, Vijenjavskog. Ulaz je besplatan.

Tagovi:

Pročitajte još: