Konferencija za programere u Zemunu

Nakon pauze uslovljene pandemijom, Heapcon konferencija posvećena razvoju developera vraća se u punom sjaju — 3. i 4. novembra u Beogradu.

Pozorište Madlenianum u Zemunu biće sigurno puno početkom novembra, okupljajući sve one koji su zainteresovani za aktuelne IT teme na globalnom nivou. Čini se da situacija sa COVID-19 jenjava, pa mnogi opet počinju da razmišljaju u smeru organizovanja konferencija koje su nam toliko nedostajale u prethodne dve godine.

Jedna od njih je svakako Heapcon koju će i redakcija Netokracije posetiti u prvoj nedelji novembra (očekujete interesantne izveštaje). Uzevši sve ovo u obzir, javila se idealna prilika da u novoj epizodi podkasta ugostimo Igora Spasića, osnivača organizacije Heapspace i Ivu Jovanović koja je ove godine zadužena za organizaciju konferencije.

Oni su nam otkrili svoju pozadinu priče ulaska u event industriju uz osvrt na značaj jakih IT organizacija za čitav lokalni ekosistem, što podrazumeva deljenje znanja i iskustava kroz različite događaje. Kroz nešto malo manje od sat vremena, naši sagovornici su nam otkrili kako je izgledalo osnivanje Heapspace organizacije, ali i koje sve to izazove sa sobom nosi organizovanje jednog internacionalnog događaja.

Nismo mogli a da se ne osvrnemo na 2020. godinu i dolazak pandemije, što je i stopiralo održavanje Heapcon-a koji se nešto kasnije vratio kao Lite verzija , ali daleko od punog formata konferencije. Sada je došlo vreme da se vrate “stari dani”, pa smo se dotakli i teme stranih predavača koji dolaze u Beograd ove godine, saradnje sa partnerima, ali i planovima za 2023. godinu.

Tagovi:

Pročitajte još: