Kovačević: Deca su budućnost Srbije i naš zadatak je da ih zaštitimo, a ne da im želimo smrt!

Predsednik opštine Zemun oštro je osudio napade na porodicu predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Predsednik opštine Zemun i funkcioner Srpske napredne stranke Gavrilo Kovačević oštro je osudio napade na porodicu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kako je istakao „gnusne poruke mržnje koje su upućene deci predsednika srpske države“. 

-Apsolutno je za svaku osudu današnja poruka koja se pojavila na društvenoj mreži Tviter o porodici predsednika Vučića. Poruke takve mržnje predsednikovoj deci pokazuju koliko je taj neko zagrizao u mržnji i koliko ne mari za decu Srbije, a verovatno ni svoju decu ako ih ima čim tako piše. Želeti nekome da se „raspadne od raka“ može samo neko ko nema trunke osećanja i empatije. Beskrupulozne poruke upućene porodici predsednika Vučića su za najstrožu osudu svih političkih aktera i celokupne javnosti. Ne prestaju da bacaju kletve na decu predsednika Vučića i svakodnevno ugrožavaju njihovu bezbednost svojim skandaloznim izjavama. Najoštrije osuđujem bilo kakvo nasilje i govore mržnje, a pogotovo nasilje i otrovne poruke koje za cilj imaju ugrožavanje životne sigurnosti  i psihičkog zdravlja bilo čije porodice. Sramni su pokušaji destabilizacije političke sigurnosti i vizije predsednika Aleksandra Vučića napadima na njegovu blagoslovenu decu – istakao je Kovačević i dodao:

– Ovo je samo jedna od mnogih pretnji koje su upućene predsednikovoj porodici i krajnje je vreme da se stane na put takvom ponašanju. Deca su budućnost Srbije i naš zadatak je da ih zaštitimo, a ne da im želimo smrt! Ma čija god da su deca nisu zaslužila da ih ovako blate u javnosti i da im žele da umru, to je nedopustivo! Pretnje smrću Vučićevoj porodici ne smeju da budu normalnost, već jasno kažnjeno i osuđeno delo, nasilje i govor mržnje nije i ne sme biti put Srbije. Deca su budućnost Srbije i naša država sve čini da ta deca budu srećna i zdrava, a svako ko bilo kome želi smrt i to javno propagira treba da se posrami i adekvatno kazni– poručio je funkcioner Srpske napredne stranke Gavrilo Kovačević.

Tagovi:

Pročitajte još: