Kriminalcima u PS Zemun izdavala pasoše na osnovu falš dokumentacije: Evo šta je uhapšena policajka izjavila na saslušanju

Osumnjičenoj se na teret stavlja 6 produženih krivičnih dela zloupotreba službenog položaja

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušana je policijska službenica u PS Zemun Gordana P. (44) zbog sumnje da je licima iz kriminogene sredine omogućila dobijanje originalnih ličnih dokumenata, ličnih karti i pasoša, na osnovu falsifikovane dokumentacije. Osumnjičena je na saslušanju negirala izvršenje krivičnog dela i iznela je svoju odbranu. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenoj odredi pritvor zbog opasnosti da će uticati na svedoke i da će ponoviti krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Osumnjičenoj se na teret stavlja 6 produženih krivičnih dela Zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je Gordana P. u više navrata od decembra 2022. godine do avgusta 2023. godine, dok je bila radno angažovana na poslovima prijema i obrade zahteva za izdavanje biometrijskih dokumenata, iskorišćavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja, postupajući mimo propisanih procedura, pribavila korist za više lica iz kriminogene sredine u vidu originalnih biometrijskih isprava sa lažnim podacima, a koje su oni dalje koristili za neometano kretanje po Republici Srbiji i državama Evropske unije.

Tagovi:

Pročitajte još: