KVALITET ZDRAVSTVENE ZAŠTITE GRAĐANA ZEMUNA NA VISOKOM NIVOU

Svetski dan zdravlja – 7. april obeležavaju zdravstveni radnici širom sveta. Odluka da se ovaj dan obeležava kao Svetski dan zdravlja doneta je na Prvoj skupštini Svetske zdravstvene organizacije održane 1948. godine u Ženevi sa ciljem da se ukaže na najznačajnije probleme u vezi sa zdravljem ljudi na globalnom nivou.

Dobar povod da istaknemo značaj zdravstvenih institucija koje se nalaze na teritoriji Gradske opštine Zemun. O primarnoj zaštiti zdravlja građana Zemuna vode računa zaposleni u Domu zdravlja Zemun, a u okviru sekundarnog i tercijalnog zdravstenog sektora KBC Zemun, KBC Bežanijska kosa i KOVID bolnica u Batajnici.

Dom zdravlja Zemun sa svojim kovid ambulantama, mobilnim ekipama za imunizaciju predstavlja okosnicu u suzbijanju i širenju epidemije virusa korone koji je u opadanju. Ono po čemu se DZ Zemun razlikuje od drugih domova zdravlja jeste da pruža zdravstvene usluge u Opštini Zemun i Opštini Surčin na 217411 stanovnika prema poslednjim podacima, na površini od 442 kvadratnih kilometara. Kao takav, on je jedini od 16 domova zdravlja na teritoriji Beograda, koji omogućava primarnu zdravstvenu zaštitu u dve opštine.

U cilju podizanja kvaliteta zdravstvene zaštite građana Zdravstvena stanica Ugrinovci, u Ulici učitelja Cveje 1, počela je sa radom poslednjeg dana meseca februara. Na taj način građanima Ugrinovaca i okolnih naselja, naročito Busija i Grmovca sada je dostupna služba za zdravstvenu zaštitu odraslih i dece, patronaža, ginekologija, stomatologija i laboratorijska dijagnostika.

Gradska opština Zemun je od početka izbijanja epidemije maksimalno angažovana na pružanju podrške zdravstvenom sistemu i sve svoje resurse i kapacitete je uposlila u zaštiti zdravlja stanovništva.

Tagovi:

Pročitajte još: