Home Društvo LEGENDE SRPSKOG FUDBALA ZA RADOVANA! Nekadašnji asovi odigrali meč za pomoć bivšem...

LEGENDE SRPSKOG FUDBALA ZA RADOVANA! Nekadašnji asovi odigrali meč za pomoć bivšem golmanu Zemuna!

138
0

FK Miljakovac je organizovao fudbalsku humanitarnu utakmicu za pomoć legendarnom golmanu Radovanu Radakoviću koji se trenutno bori sa teškom bolešću i kome je potrebno blizu 100.000 evra za lečenje. Meč je održan ove srede, 27. oktobra u hali Sportskog centra „Rakovica“, a igrala je ekipa FK Miljakovac protiv nekadašnjih saigrača Radovana Radakovića iz Partizana, Zemuna, Voždovca i Obilića.

Plejada asova se odazvala na poziv za odigravanje utakmice za pomoć Radakoviću, pa su tako svi prisutni mogli na terenu SC Rakovica da vide Zorana Batu Mirkovića, Gordana Petrića, Aleksandra Čanovića, Milivoja Ćirkovića, Alberta Nađa, Ljubinka Drulovića, Gorana Troboka, Miroslava Radovića, Branu Ilića, Nebojšu i Nenada Marinkovića, Nenada Stojakovića, Predraga Rogana, Dejana Rađenovića i Danka Lazovića, a bio je prisutan i Nemanja Vidić.

Podsetimo, Radovan je naš nekadašnji fudbalski golman koji je, između ostalih klubova, čuvao mrežu Partizana, Voždovca, Obilića, Zemuna, Šturma i Standarda iz Liježa. Najbolje trenutke karijere doživeo je u dresu Partizana sa kojim je dva puta bio šampion i jednom pobednik Kupa Jugoslavije.

Krajem 2020. godine, u trenutku najveće sreće što će ponovo postati otac, Radovan saznaje da je teško bolestan. Uspostavljena mu je dijagnoza Difuzni karcinom želuca i od tada kreće borba sa ovom opakom bolešću.

U januaru 2021. godine, primljen je u Klinički centar Srbije radi operativnog lečenja tumorske promene želuca, ali zbog osnovne bolesti hirurška intervencija nije bila moguća. Preporuka lekara su hemioterapije.

Jedan miran porodičan život se pretvorio u agoniju. Radovanova supruga je od prevelikog stresa u 6. mesecu trudnoće izgubila bebu.

Za preostali deo lečenja i operaciju u Turskoj potrebno je još blizu 100.000 eura. Radovanu možete pomoći slanjem SMS poruke 1082 na 3030 i uplatom na namenske račune otvorene u humanitarnoj fondaciji “Budi human”:

Blic

Foto: FK Miljakovac

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here