LUDILO: U ZEMUNU OVCU NA DORĆOLU PAPAGAJE I RAKUNE VOZE U AUTOBUSU

U GRADSKOM autobusu na liniji 17, koji vozi od Zemuna do Konjarnika nedavno se našao i jedan neobičan putnik. Naime, žena je sa sobom u prevoz unela ovcu.

Da li je to bila neka šala ili nešto drugo, neobični putnik je šokirao ostale ljude u autobusu, a fotografija domaće životinje u vozilu izazvala je lavinu komentara na društvenim mrežama.

Ovaj slučaj uzburkao je duhove, pa se jedan od korisnika mreža zapitao da li je ovca validirala kartu. Vozač nije reagovao jer putnika sa krznom verovatno nije video, ni čuo.

Ovo nije prvi put da se u vozilima nađu neobični putnici, pa je, tako, osim pasa i mačaka, zabeleženo i prisustvo papagaja, rakuna, pa i zmija. Na Božić je jedan sugrađanin uneo i pečenog ovna u autobus 511 za Sremčicu, a navodno je pre toga bilo uneto i pečeno prase!

Papagaj se letos našao na liniji 79, a momak koji ga je nosio bio je obučen kao gusar

.Toliku je pažnju privukao da su se njegove fotografije pojavile na gotovo svim mrežama.

Takođe, na tramvajskoj liniji 2 prošle godine primećen je rakun, koji se vozio u krilu svog vlasnika. U toku vožnje on ga je češkao, što ga je verovatno umirilo da ne skoči iz krila, a bio je i dodatno „obezbeđen“ kanapom.

Iako vlasnici životinja u prevozu nisu odgovarali zbog neprikladnog društva – Prema članu 38 građani mogu uneti i psa visine do 40 centimetara, mereno u visini grebena, i mačku, u posebnom transporteru prilagođenom vrsti i veličini psa ili mačke – kažu u Sekretarijatu za javni prevoz.

– Ovo važi u periodu od 9.00 do 13.00 časova i od 18.00 do ponoći. Transporter može biti sanduk, kutija, kavez ili bilo koja druga čvrsta konstrukcija za transport životinja u vozilu primerena vrsti životinja. Takođe, transporter mora biti opremljen da obezbeđuje sigurnost životinja, tako što je zatvoren na odgovarajući način (katancem, bravom ili rajsferšlusom) kojim se onemogućava provlačenje šape, njuške ili bežanje životinja, kao i ispadanje i curenje hrane, izmeta i drugih otpadaka.

Na okretnici linije 17 u Ustaničkoj ulici, na kojoj se ovca vozila, polovinom decembra građane je iznenadilo prisustvo odbeglog konja. Građani koji su se našli na ovoj saobraćajnici su ga vezali, kako bi sačekao vlasnika. To nije bio prvi put da se domaće životinje pojavljuju na ovoj prometnoj ulici.

KOLICA NA PRVA VRATA

KAKO kažu u Sekretarijatu za javni prevoz, majke bi sa kolicima u autobus morale da ulaze na prva vrata, svaki put kada je to moguće, kako bi ih vozač uočio. Kad se uđe sa rasklopljenim kolicima obavezno moraju da se okrenu suprotno od pravca kretanja i moraju da se vežu pojasevima koji se nalaze na mestu predviđenom za kolica. To sve znači da se u vozilo može ući samo ako nije gužva.

 

 

 

Tagovi:

Pročitajte još: