MADLENIANUM – U SUSRET PREMIJERAMA

Kultura se, izgleda, ”ponaša” protivno prirodnim zakonima i predmet ozbiljne rasprave može biti kako joj uspeva da ne samo preživi, već i procveta u najtežim uslovima. Ovo posebno važi za Operu i teatar ”Madlenianum”, koja ne posustaje, nego naprotiv, u 2021. godini, pored baleta ”Grand hotel” premijerno izvedenog 1. aprila, priprema novi mjuzikl ”Poslednjih pet godina” i dramu ”Da krenemo iz početka”, privlačeći prestoničku publiku u Zemun kao novi centar izvođačkih umetnosti.

Brodvejski biser njujorškog kompozitora Džejsona Roberta Brauna iz 2001, ”Poslednjih pet godina”, u režiji Roberta Boškovića, pod upravom Vesne Šouc i po koreografiji Milice Cerović vredno uvežbavaju Branislava Podrumac, Žarko Stepanov, Mina Gligorić i Dimitrije Kostić Cincar, a premijerno izvođenje najavljeno je za 15. maj, dok će prva repriza biti izvedena sutradan.

Andrea Ada Lazić postaviće komad Erika Emanuela Šmita ”Da krenemo iz početka” za premijeru koja se planira već u junu na Velikoj sceni ”Madlenianuma”. Tema drame je večno preispitivanje odluka, da li su neminovne, predodređene, ili postoji prostor slobode.

Tagovi:

Pročitajte još: