Mali fudbaler iz Zemuna oboleo od zloćudnog tumora: Mihajlu (8) potrebna pomoć da ponovo trči za loptom

Mihajlo Oreščanin je dečak rođen 2015. godine kome su se iznenada pojavili simptomi koji su ukazali da ima zloćudni tumor malog mozga. On je operacijom otklonjen, ali su neophodne dalje dijagnostičke procedure koje iziskuju mnogo novca.

Simptomi bolesti pojavili su se u vrlo kratkom roku od nedelju dana u vidu jake glavobolje sa povremenim povraćanjem, gubitkom ravnoteže i perifernog vida, potom i krizom svesti nakon čega je specijalističkim i dijagnostičkim pregledima utvrđeno postojanje ekspanzivne lezije u levoj cerebralnoj hemisferi.

Hitnom operacijom u Klinici za neurohirurgiju UKCS, uklonjena je tumorska promena, a histopatološki nalaz pokazao je da se radi o tipu tumora: Pediatric type diffuse high-grade glioma, NOS.

Konzilijum za tumore CNS odlučio je da su potrebne dalje dijagnostičke procedure i da se lečenje nastavlja primenom zračne i hemi terapije.

Mihajlo je izuzetno simpatičan, energičan i harizmatičan dečak i mali fudbaler kluba Milutinac-Zemun!

Nastavak lečenja planiran je u nekom od inostranih zdrastvenih centara, gde bi se radila i genetska analiza tumora, a porodica se obratila za pomoć zahtevima za nastavak lečenja u mnogim evropskim i svetskim centrima, od kojih se izdvajaju Univerzitetska bolnica u Heildeberg-u , Nemačka, kao i Univerzitetska klinika Tubingen takođe u Nemačkoj.

Kako bi dali najbolju šansu Mihajlu da pobedi bolest, biće mu potrebni skupi tretmani, kao što je hemoterapija, radioterapija, imuno terapija ili protonska terapija. Potrebno je da Mihajlo što pre ode na lečenje u inostranstvo jer je vreme od ključnog značaja za ovu vrstu bolesti.

Sredstva su potrebna za nastavak lečenja u inostranstvu, specijalističke preglede, genetske analize, laboratorijske analize, lekove i suplemente, kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

Da Mihajlo pobedi opaku bolest! Budimo humani!

Pomozimo Mihajlu!

Slanjem SMS poruke 1560 na 3030

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001725622-73

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001726382-24

IBAN:

RS35160600000172638224

SWIFT/BIC

DBDBRSBG

Tagovi:

Pročitajte još: