Mali Zemunci pošli u školu

Rukovodstvo Gradske opštine Zemun sa odbornicima Skupštine GO Zemun, članovima Veća Grada Beograda i narodnim poslanicima obišli su osnovne škole gde su sa đacima prvacima, roditeljima, bakama i dekama i nastavnicima podelili radost prvog školskog dana, i uručili crveni i plavi ranac kao podstrek za uspešno školovanje.

 

Blizu 1900 đaka prvaka u 20 zemunskih osnovnih škola prvog dana školske godine na klupama u učionicama sačekali su rančevi i školski pribor koji je i ove godine obezbedila Gradska opština Zemun u okviru projekta ”Zemunski prvak”.

”Gradska opština Zemun nastavlja da ulaže u školsku infrastrukturu i u podizanje nivoa vaspitno-obrazovnog procesa. Zemunska prosveta ima kontinuitet dug tri veka i kao nastavljači te tradicije brinemo o đacima od početka školovanja, prateći njihov razvoj i nagrađujući njihove uspehe”, rekao je član Veća Gradske opštine Zemun Vladimir Kostić, naglasivši da je važno da zajedno radimo kako bi svaka nova generacija imala što bolje uslove za učenje i razvoj.

O prvim redovnim školama u Zemunu imamo detaljne podatke od 1745. godine. Glasnik učenog društva pominje u Zemunu srpsku školu iz 1720. godine, a kao najstarijeg učitelja izvesnog Tomu, a zatim daskala Maksima oko polovine 18. veka.

Danas Zemun ima 17 osnovnih škola, muzičku školu, tri specijalne i sedam srednjih škola, kao i četiri državne visokoškolske ustanove.

Tagovi:

Pročitajte još: