Pretraga
Close this search box.

Manifestacija „Dani evropske baštine“ u Zemunu

Manifestacija ”Dani evropske baštine”, održava se svakog septembra sa programima koji ilustruju raznolikost nasleđa i bogatstvo kultura, tradicije i običaja, kao zajedničke baštine evropskih naroda,

Ove godine najveći broj programa biće realizovan od 15. do 25. septembra, a zajednička tema oko koje se okuplja 50 zemalja starog kontinenta je ”Živo nasleđe”.

Tema obuhvata prakse, znanja i veštine koje su se prenosile sa generacije na generaciju, a koje se i danas koriste.

Već tradicionalno zemunski program svojom raznovrsnošću, kvalitetom i estetikom pokazuje da naša sredina ima šta da pokaže, ima šta da podeli sa drugima i da je inspiracija za nastajanje novih kulturnih vrednosti.

Posetioci Zemuna na različitim lokacijama i u drugačijim formama, upoznaće se sa baštinom koja je slagana vekovima i prvi program ”Kula Gardoš– mesto sudara dve civilizacije”, je 15. septembra.

Svi programi koje je pripremila Gradska opština Zemun u saradnji sa saradnicima su u skladu sa temom ove značajne evropske manifestacije.

”Dani evropske baštine” u Beogradu obeležavaju se u organizaciji Sekretarijata za privredu, nadležnog za poslove turizma, ostalih gradskih sekretarijata Beograda, gradskih opština, Turističke organizacije Beograda, Zavoda za zaštitu spomenika grada Beograda, Privredne komore Srbije, institucija kulture, kao i neposrednih organizatora programa.

Program:

16.septembar

 

18.septembar

21.septembar

Tagovi:

Pročitajte još: